Αιτιάσεις ΠΑΣΟΚ για ρουσφετολογική χρησιμοποίηση του ΕΛΓΑ

Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2006 19:06
A- A A+

Προσπάθεια υφαρπαγής της ψήφου των αγροτών, με την πελατειακή και ρουσφετολογική χρησιμοποίηση του ΕΛΓΑ, καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας τη συνεδρίαση των Συντονιστών του κόμματός του, στην οποία συζητήθηκε η πολιτική της κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα και οι επιπτώσεις της στους αγρότες.

Το κυβερνητικό σχέδιο, όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση, περιλαμβάνει

χορήγηση αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, όχι με βάση τα προβλήματα των αγροτών, αλλά με βάση τις κομματικές της ανάγκες, και την προνομιακή αποζημίωση συνεταιριστικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Kαι αυτό, όπως είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος, το διαπίστωσαν στην πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου του κόμματος στον Θεσσαλικό κάμπο, όπου είδαν διαφοροποιημένη τη στάση ορισμένων κομματικών στελεχών.

Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν προσπάθησε να αξιοποιήσει τη νέα ΚΑΠ και να αναπροσαρμόσει την ελληνική αγροτική παραγωγή μέχρι το 2013. Και προέβλεψε πως αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική, τότε θα υπάρξει σημαντική απώλεια εισοδήματος για τους αγρότες, αλλά και απώλεια παραγωγής.

«Αν ο κ. Παπανδρέου μπορέσει με βεβαιότητα να απαντήσει στο ερώτημα, σε ποιο χρονικό διάστημα υπήρχε στασιμότητα και σε ποιο ταχύρρυθμη ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, πιθανόν τότε και να μπορέσει να συντάξει και τις προτάσεις του, τις οποίες επί δυόμισι χρόνια με ανυπομονησία περιμένουμε τόσο εμείς όσο και η παράταξή του, που για χρόνια υλοποιούσε ένα κυβερνητικό μοντέλο, παράδειγμα προς αποφυγή», σχολίασε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελος Μπασιάκος, από τις Βρυξέλλες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή