Υπέρ αλλαγής κλίματος στα ευρωτουρκικά ο Μπλερ

Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2006 19:30
UPD:19:32
A- A A+

«Υποστηρίζουμε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Τουρκίας, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι αυτή θα υιοθετήσει τις ευρωπαϊκές αξίες και αρχές, θα εφαρμόσει πλήρως όλα τα κριτήρια και θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής μετά από τη συνάντησή του με τον βρετανό ομόλογό του Τόνι Μπλερ στην πρωθυπουργική κατοικία στο Λονδίνο.

Ο κ. Μπλερ απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον τρόπο που θα αντιδράσει η Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς η Τουρκία δεν δέχεται το όριο της 6ης Δεκεμβρίου http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/11/21/1268023.htm , τόνισε ότι είναι άκαιρο να πει τι θα γίνει στη Σύνοδο Κορυφής, υπογράμμισε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα γίνουν συζητήσεις ώστε «να προχωρήσουμε μπροστά».

«Πρέπει να δημιουργήσουμε μια διαφορετική ατμόσφαιρα και ένα διαφορετικό κλίμα σ' αυτές τις διαπραγματεύσεις και να επιλυθούν τα επίμαχα ζητήματα, ώστε και η Τουρκία να προχωρήσει μπροστά και οι όροι της Ε.Ε. να εφαρμοστούν», είπε, συμπληρώνοντας ότι Ελλάδα και Βρετανία έχουν ταυτόσημη άποψη για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Τουρκίας.

Η ακριβής αντίδραση της Ε.Ε. είναι θέμα συνεργασίας και συναντίληψης με όλους τους ευρωπαίους εταίρους, σημείωσε ο κ. Καραμανλής.

Στη συνάντηση έγινε εκτενής αναφορά και στην διμερή οικονομική συνεργασία που εμβαθύνεται περισσότερο στους τομείς της ναυτιλίας και του τουρισμού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή