Αντίδραση και από Π. Καμμένο για τα περί Ορθοδοξίας του Ν. Βούτση

Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2017 19:14
UPD:19:35
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η νέα «κόντρα» άρχισε με αφορμή δήλωση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ότι «η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα "Ελλάς Ελλήνων χριστιανών" ούτε "Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια"».

A- A A+

Τα βέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου προκάλεσε δήλωση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ότι «δεν είμαστε λαός ορθόδοξος». Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν να απαντήσουν στη Νέα Δημοκρατία ως προς τη γενική αντιπολιτευτική της στάση και όχι μόνο ως προς το συγκεκριμένο σχόλιο.

Η νέα κόντρα άρχισε με αφορμή δήλωση του προέδρου της Βουλής ότι «η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα "Ελλάς Ελλήνων χριστιανών" ούτε "Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια"». «Δεν είμαστε λαός ορθόδοξος. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και όχι "ταλιμπάν της Ορθοδοξίας". Οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους», είπε. 

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ν.Δ. που εξαπέλυσε επίθεση στον κ. Βούτση κάνοντας λόγο για παραλήρημα ιδεοληψίας και προσθέτοντας ότι «αμφισβήτησε ακόμη και τη θρησκεία του ελληνικού λαού, παρόλο που ρητά αναγνωρίζεται από το Σύνταγμά μας».

Η δήλωση δεν πέρασε ασχολίαστη και απότον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο που μέσω twitter ξεκαθάρισε ότι οι αναφορές του κ. Βούτση «μας βρίσκουν απόλυτα αντίθετους όπως και την μεγάλη πλειοψηφία των Ορθόδοξων Ελλήνων».

Στη Ν.Δ. απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος που την κατηγόρησε ότι με τις ανακοινώσεις της, αλλά και τη συνολική αντιπολιτευτική στάση της υπενθυμίζει στον ελληνικό λαό τις βαθιές διαχωριστικές γραμμές ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ.

«Η αριστεία των κληρονόμων, ο παρωχημένος εθνικισμός του "Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια" και το δόγμα τάξη και ασφάλεια, βρίσκουν το ταίρι τους στον φονταμενταλισμό της αγοράς και τον καθημερινό κιτρινισμό. Συνεχίστε έτσι» ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος.

 Απ' την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε επίσης στη Ν.Δ. κατηγορώντας την για ανακοινώσεις που είναι «έμπλεες τρομολαγνείας και ακροδεξιάς ρητορείας» για να προσθέσει ότι «προσπαθεί να καλύψει την ένδεια πολιτικής πρότασης με συνεχείς στοχοποιήσεις».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή