Βρετανία: Καταδίκη αστυνομικού που βιντεοσκοπούσε γυμνούς ανθρώπους από ελικόπτερο

Τρίτη, 08 Αυγούστου 2017 23:59
UPD:09/08/2017 00:04
Top News
A- A A+

Σε φυλάκιση ενός έτους καταδικάστηκε Βρετανός αστυνομικός ο οποίος χρησιμοποίησε ελικόπτερο της αστυνομίας για να βιντεοσκοπήσει τις ερωτικές περιπτύξεις ενός ζευγαριού και ανθρώπους που έκαναν γυμνοί μπάνιο.

Ο 51 ετών Άντριαν Πόγκμορ, ο οποίος παραιτήθηκε έπειτα από 22 χρόνια καριέρας από τα καθήκοντά του, χαρακτηρίστηκε από πρώην συναδέλφους του ως πρόσωπο «που είχε εμμονή με το σεξ».

Ο άνδρας είχε βιντεοσκοπήσει με την κάμερα που διαθέτει το ελικόπτερο τις περιπτύξεις ζευγαριού στο αίθριο της κατοικίας του, μια γυναίκα που έκανε ηλιοθεραπεία γυμνή στον κήπο της, ένα γυμνό ζευγάρι που καθόταν σε σεζλόνγκ και δύο γυμνιστές μπροστά από το τροχόσπιτό τους.

«Θεωρούσατε ότι ήσασταν στην κυριολεξία υπεράνω του νόμου» σχολίασε ο δικαστής Πίτερ Κέλσον, του δικαστηρίου του Σέφιλντ (βόρεια Αγγλία).

«Εν συντομία, χρησιμοποιήσατε ένα ελικόπτερο αξίας 2 εκατομμυρίων λιρών (2,2 εκατομμυρίων ευρώ), η κάθε πτήση του οποίου στοιχίζει περίπου 1.000 δολάρια την ώρα, για να ικανοποιήσετε την σεξουαλική σας περιέργεια, την ώρα που το ελικόπτερο αυτό έπρεπε να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό παραβατών» συνέχισε ο ίδιος.

Ο Πόγκμορ ομολόγησε τη διάπραξη τεσσάρων σοβαρών αξιόποινων πράξεων στο πλαίσιο της άσκησης δημοσίου αξιώματος.

Άλλοι δύο αστυνομικοί και δύο κυβερνήτες του ελικοπτέρου απαλλάχθηκαν από την κατηγορία της ανάρμοστης συμπεριφοράς.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή