ΠΑΣΟΚ: «Τώρα θυμήθηκε ο πρωθυπουργός τις Ένοπλες Δυνάμεις;»

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2006 16:48
A- A A+

«Η επίσκεψη του κ. K. Καραμανλή για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησης στο υπουργείο ¶μυνας δημιουργεί εύλογα το ερώτημα: Τώρα θυμήθηκε ο πρωθυπουργός τις Ένοπλες Δυνάμεις;

Ο λεγόμενος εκσυγχρονισμός των Ενόπλων Δυνάμεων απεδείχθη αναχρονιστικού περιεχομένου. Ούτε αξιοκρατία, ούτε ορθολογική χρήση των πόρων, ούτε διαφάνεια. Επί τρία χρόνια, η κυβέρνηση της Ν.Δ. αποδιοργάνωσε τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις διέσπειρε σε περιοχές που δεν χρειάζονταν, για να εξυπηρετήσει ψηφοθηρικούς σκοπούς. Αποστράτευσε έμπειρα στελέχη επειδή δεν ήταν "γαλάζιοι". Επανέφερε μεγάλο αριθμό αποστράτων. Δημιούργησε κλίμα φόβου και ανασφάλειας. Επανέφερε παλιές πρακτικές της δεκαετίας του ’50, στη δομή, τους κανόνες διοίκησης, το σύστημα προμηθειών και τις κλίκες».

Τα παραπάνω αναφέρει σε δήλωσή του ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής, Ασφάλειας και ¶μυνας του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο υπουργείο Εθνικής ¶μυνας http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/11/22/1268476.htm .

Επιπρόσθεται ο κ. Παπουτσής καυτηριάζει τις διαρροές από το διάλογο του πρωθυπουργού με τον αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού σχετικά με το θέμα των γερμανικών υποβρυχίων, καλώντας την κυβέρνηση, εάν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες, να πάρει σαφή και υπεύθυνη θέση.

Όπως υπογραμμίζει, «η κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να αποδέχεται εκβιασμούς εταιρειών και να πιέζεται για να παραλάβει το υποβρύχιο, εάν δεν τηρεί τις προδιαγραφές που απαιτούνται», κάνοντας λόγο για νοσηρό κλίμα που καλλιεργείται με τις ημιεπίσημες διαρροές και την αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης.

Ο κ. Παπουτσής επισημαίνει επίσης την ανάγκη δημιουργίας ενός σύγχρονου συστήματος προμηθειών και ελέγχου της παραλαβής των εξοπλιστικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένης της πρότασης που έχει διατυπώσει το ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που θα παρακολουθεί την πρόοδο των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Όσον αφορά τις αναφορές του πρωθυπουργού για το ρόλο που επιφυλάσσει η κυβέρνηση της ΝΔ στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και την αμυντική διπλωματία, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζητεί «μια καθαρή απάντηση σχετικά με τα θέματα που προέκυψαν από τις πρόσφατες διαδοχικές δηλώσεις της τουρκικής στρατιωτικής ηγεσίας, δηλώσεις που δημιουργούν ανησυχία στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή