Υπεύθυνος ορισμού διαιτητών ο Περέιρα

Τρίτη, 08 Αυγούστου 2017 13:08
UPD:13:58
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο Πορτογάλος αναλαμβάνει από σήμερα και τυπικά τα νέα του καθήκοντα ως πρόεδρος της ΚΕΔ και στη διάρκεια της παρουσίασής του στην ΕΠΟ, ο εντεταλμένος της FIFA στην Ελλάδα, Μπιορν Βασάλο, αναφέρθηκε στο ρόλο που θα έχει ο Περέιρα.

A- A A+

Ο Βίτορ Μανουέλ Περέιρα θα είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος για τους ορισμούς των διαιτητών και τη δομή της ελληνικής διαιτησίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Πορτογάλος αναλαμβάνει από σήμερα και τυπικά τα νέα του καθήκοντα ως πρόεδρος της ΚΕΔ και στη διάρκεια της παρουσίασής του στην ΕΠΟ, ο εντεταλμένος της FIFA στην Ελλάδα, Μπιορν Βασάλο, αναφέρθηκε στο ρόλο που θα έχει ο Περέιρα.

«Θα είναι ο άμεσα υπεύθυνος για τους ορισμούς και για τη δομή της διαιτησίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πλεον τα μέλη της εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ δεν θα μπορούν να είναι μέλη της ΚΕΔ.  Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να υπάρχει αξιοπιστία στη διαιτησία» ανέφερε μεταξύ 'άλλων ο Μπιορν Βασάλο.

Από την πλευρά του ο πρώην διεθνής διαιτητής της FIFA στάθηκε ιδιαίτερα στις οικονομικές απολαβές των διαιτητών, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «όταν δεν πληρώνονται, είναι ευάλωτοι».

«Τόνισα στους ανθρώπους της Super League πως το πρωτάθλημα δεν θα είναι σύννομο αν δεν πληρωθούν οι διαιτητές. Θα υπάρξει νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα. Τους έχουμε θέσει κάποιες προτάσεις που θα συζητήσουμε και πάλι. Θα πρέπει να δοθούν τα χρήματα που οφείλονται μέσα στον Αύγουστο. Θα συζητήσουμε έναν νέο μηχανισμό που θα ισχύσει από το νέο πρωτάθλημα ώστε να εγγυηθούμε τα χρήματα στους διαιτητές. Χρήματα τα οποία δίνονται από τις ομάδες αλλά θα ελέγχονται από την ΕΠΟ. Πρέπει να υπάρχει ευθύνη και διαφάνεια. Δεν μπορούμε να ζητάμε από τους διαιτητές να αποδίδουν όταν δεν πληρώνονται, δεν έχουν κίνητρα».

Για τους νέους πίνακες διαιτησίας τόνισε: «Θα έχουν ανακοινωθεί έως τις 10 Αυγούστου. Για τον καταρτισμό θα ληφθούν υπόψιν όλα τα δεδομένα, το βιογραφικό, η ετοιμότητά, τα τεστ. Είδα πολλά βίντεο απο διαιτητές τις τελευταίες μέρες. Τα κριτήρια θα είναι σαφή και συνεπή για όλους. Είμαστε σίγουροι πως όσοι επιλεγούν θα ανταποκριθούν στον ρόλο τους και στις προσδοκίες της Super League. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε, δεν φοβόμαστε να εξηγήσουμε τις αποφάσεις και τις ιδέες μας. Είμαστε ομάδα η οποία έχει έναν ηγέτη. Εγω θα είμαι υπεύθυνος για τις τελικές αποφάσεις».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις