Διάσκεψη ΗΠΑ - Ιαπωνίας στις 17 Αυγούστου με φόντο τη Β. Κορέα

Τρίτη, 08 Αυγούστου 2017 00:03
UPD:00:46
A- A A+

Διάσκεψη ΗΠΑ - Ιαπωνίας σε επίπεδο υπουργών θα φιλοξενήσει στις 17 Αυγούστου η Ουάσιγκτον, τη στιγμή που η αμερικανική κυβέρνηση επιδιώκει την ενίσχυση της πίεσης εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας, με στόχο την αναχαίτιση των πυρηνικών φιλοδοξιών της Βόρειας Κορέας.

Όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον και ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις θα υποδεχθούν τους ομολόγους τους από την Ιαπωνία Τάρο Κόνο και Ιτσουνόρι Ονοντέρα αντίστοιχα.

Η διάσκεψη θα επικεντρωθεί «στον τρόπο με τον οποίο οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία μπορούν να συντονίσουν την απάντησή τους ενώπιον των εξελίξεων στο θέμα της ασφάλειας σε περιφερειακό επίπεδο και να ενισχύσουν τη διμερή συνεργασία τους σε θέματα ασφαλείας και άμυνας», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Σε τηλεφωνική τους επικοινωνία στα τέλη Ιουλίου, στον απόηχο της εκτόξευσης του νέου διηπειρωτικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε είχαν από κοινού επισημάνει ότι «η Βόρεια Κορέα αντιπροσωπεύει μια άμεση, σοβαρή και ολοένα κι αυξανόμενη απειλή».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή