Εντονη αντιπαράθεση στη Βουλή με αφορμή τον ξυλοδαρμό του φοιτητή

Καστανίδης: «Ο γενετικός κώδικας της ΝΔ επανέρχεται όσες προβιές μεσαίου ιδεολογικού χώρου και αν φορέσει»
Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2006 17:41
A- A A+

Στο περιθώριο της δεύτερης ημέρας συζήτησης του νομοσχεδίου για την τροποποίηση του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Χάρης Καστανίδη, έκανε λόγο για «σωρεία παρακρατικών ενεργειών και έκνομων δραστηριοτήτων, όποτε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας είχαν οι δεξιές κυβερνήσεις», υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ο γενετικός κώδικας της ΝΔ επανέρχεται όσες προβιές μεσαίου ιδεολογικού χώρου και αν φορέσει».

«Είμαστε περήφανοι για την ιστορία μας και την προσφορά μας στον τόπο», απάντησε στον κ. Καστανίδη ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας και πρόσθεσε: «Λέγοντας ότι η πρακτική της ΝΔ δεν είναι δημοκρατική, το μόνο που αποδεικνύετε είναι τη δική σας αντιδημοκρατική τακτική και πρακτική».

Εντονότερη ήταν η αντίδραση του βουλευτή Λάρισας της ΝΔ Χρ. Ζώης που επέκρινε τον κ. Καστανίδη για ρατσιστική αντίληψη έναντι των πολιτικών αντιπάλων: «Όταν κάποιος υποστηρίζει ότι όσοι συμμετέχουν στη διαμόρφωση της πολιτικής της ΝΔ έχουν στο DNA τους ένα κύτταρο το οποίο τους οδηγεί να ανέχονται τη δράση παρακρατικών οργανώσεων, παρακυβερνητικών δραστηριοτήτων, αυτό είναι ρατσιστική αντιμετώπιση της πολιτικής της αντίπαλης παράταξης», είπε ο κ. Ζώης και συμπλήρωσε καλώντας τον κ. Καστανίδη να ζητήσει τη διαγραφή των «όσων απαραδέκτως» είπε στην ομιλία του: «Αυτή η κυβέρνηση εδράζεται πάνω στη λαϊκή εντολή, οι εξουσίες της πηγάζουν από τη λαϊκή εντολή του 2004 και όλες οι εξουσίες επιστέφουν και αναφέρονται στον κυρίαρχο ελληνικό λαό.

Ωστόσο, ο κ. Καστανίδης επανέλαβε ότι «ιστορικώς και πρακτικώς σήμερα επιβεβαιώνεται ότι είσαστε δεξιοί και αδιόρθωτοι δεξιοί».

Νωρίτερα, ο τέως πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης μίλησε για αστυνομικούς με κουκούλες που βιαιοπραγούν, τους οποίους, όπως είπε, οι αρμόδιοι έπρεπε να στείλουν στον εισαγγελέα, έτσι ώστε, να μπορούσε ο υπουργός Δικαιοσύνης να πει ότι«ιδού ότι σήμερα δεν υπάρχει ούτε καν υποψία επανίδρυσης αστυνομικού κράτους».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή