Hyundai: Ολική επαναφορά με στιλ

Εξελιγμένη τεχνολογικά και σχεδιαστικά η νέα γενιά Tucson
Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2017 09:20
UPD:09:24
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Του Γιάννη Κανουπάκη
[email protected]

H πρώτη γενιά έγραψε τη δική της ιστορία και στάθηκε με αξιώσεις απέναντι στον ισχυρό ανταγωνισμό των παλαιότερων Toyota RAV4 και Nissan X-Tail. Το νέο Τucson, που λόγω των αλλαγών στην εν Ελλάδι αντιπροσώπευση της Hyundai μάς άργησε κάπως, προβάλλει ως ένα εντελώς εκσυγχρονισμένο σε κάθε τομέα SUV. Θεωρείται (δικαίως) ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τη Hyundai στην Ευρώπη, ακολουθώντας την επιτυχημένη πορεία του 1,5 εκατ. πωλήσεων Hyundai SUV στην Ευρώπη.

Με έντονη και σπορ εξωτερική σχεδίαση, εξελιγμένο εσωτερικό με έμφαση στην κομψότητα και την εργονομία, γενναιόδωρους χώρους, ευκολία χρήσης και χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας προσαρμοσμένα στις ανάγκες των πελατών. Διαθέτει νέο σύστημα πλοήγησης με επτά έτη δωρεάν συνδρομή στις υπηρεσίες ΤomTom LIVΕ, ολοκληρωμένες τεχνολογίες ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, ευρεία γκάμα κινητήρων με ισχύ από 115 έως 184 ίππους.

Σημειωτέον ότι όλα τα μοντέλα που διατίθενται στην ευρωπαϊκή αγορά κατασκευάζονται στην Ευρώπη. Η Hyundai Motor για άλλη μια φορά έλαβε διεθνή αναγνώριση για τον σχεδιασμό του Tucson από τον διακεκριμένο θεσμό iF Design Awards. Το νέο Tucson κέρδισε το βραβείο iF Design 2016 στην κατηγορία «Προϊόν», της ενότητας «Αυτοκίνητα / Οχήματα / Ποδήλατα». Στεκόμαστε ιδιαιτέρως στο σχεδιαστικό κομμάτι αφού παίζει κυρίαρχο ρόλο στην επιλογή ενός αυτοκινήτου, ιδίως στην ελληνική αγορά. Εκλεπτυσμένες, ρέουσες επιφάνειες, τολμηρές διαστάσεις, αιχμηρές γραμμές και εμπρός «Cascading» μάσκα -στο εξής θα χαρακτηρίζει τα μοντέλα Hyundai, η οποία συνδέεται με προβολείς LED για να δημιουργήσει μια ξεχωριστή ταυτότητα. Το πίσω μέρος διαθέτει καθαρή σχεδίαση με οριζόντιες γραμμές που ρέουν από τους θόλους των πίσω τροχών και τονίζονται από τα λεπτά πίσω φώτα.

Η βελτιστοποίηση του χώρου παρέχει στους επιβάτες ένα άνετο και ευάερο εσωτερικό και έναν σημαντικό, χωρητικότητας 513 λίτρων (VDA 211), χώρο αποσκευών με όλα τα καθίσματα σε όρθια θέση. Ο χώρος αποσκευών τριπλασιάζεται με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα, φθάνοντας στα 1.503 λίτρα.

Το Hyundai Tucson διαθέτει δύο βενζινοκινητήρες (1,6 κ.εκ. GDI 132 ίππων ISG, 1,6 κ.εκ. T-GDI 177 ίππων) και τρεις πετρελαιοκινητήρες (1,7 κ.εκ. 115 και 141 ίππων, 2λιτρο standard power 136 ίππων και 2λιτρο high power 184 ίππων), με κίνηση στους εμπρός τροχούς ή κίνηση 4x4 μέσω ενός 6τάχυτου χειροκίνητου ή αυτόματου, ή 7τάχυτου DCT κιβωτίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή