Παπούλιας: Η Ε.Ε. δεν θα υποχωρήσει στους όρους που έθεσε στην Τουρκία

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2006 21:00
A- A A+

«H Ελλάδα προσβλέπει στην ερχόμενη γερμανική Προεδρία της Ε.Ε. για «την ανάπτυξη ενός σοβαρού διαλόγου μεταξύ των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στον πυρήνα του οποίου θα βρίσκονται οι αγωνίες των ευρωπαϊκών λαών για την ενδυνάμωση της φωνής της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε παγκόσμιο επίπεδο, για ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του Προέδρου της Τσεχίας Βάτσλαβ Κλάους, και πρόσθεσε πως «πρέπει να υπάρξει σύντομα μετάβαση από την περίοδο περισυλλογής σε μια περίοδο δράσης για την πολιτική ολοκλήρωσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Ο κ. Παπούλιας δήλωσε επίσης ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, «εφόσον αυτή πληροί όλους τους όρους και τα προαπαιτούμενα που η Ε.Ε. έχει καθορίσει και από τα οποία δεν πρόκειται να υποχωρήσει».

Σχετικά με το Κυπριακό, ο Πρόεδρος επανέλαβε πως η Ελλάδα «υποστηρίζει μια πολύ προσεκτικά προετοιμασμένη διαδικασία, χωρίς χρονοδιαγράμματα, χωρίς επιδιαιτησία και είναι έτοιμη να συμβάλει με ουσιαστικό τρόπο, ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την έναρξη διαπραγματεύσεων».

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τσεχίας Βάτσλαβ Κλάους ανακηρύχθηκε σε ειδική εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, επίτιμος διδάκτορας Οικονομικών Επιστημών του Τμήματος Νομικών και Οικονομικών Επιστημών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή