«Βουνό» η κλήρωση για Παναθηναϊκό, στα… μέτρα των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ οι αντίπαλοι, 50-50 η ΑΕΚ

Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2017 16:27
UPD:16:30
INTIME SPORTS/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος άτυχος ανάμεσα στις ελληνικές ομάδες που συμμετείχαν στη σημερινή κλήρωσω των play off του Champions και Europa League αντίστοιχα, καθώς στο δρόμο του για τους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης της UEFA βρέθηκε η Αθλέτικ Μπιλμπάο. 

Στο Champions League, ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με την κροατική, Ριέκα κι ελπίζει βάσιμα στην επιστροφή του στους χρυσοφόρους ομίλους, ενώ οι άλλες δύο ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στα play off του Europa League, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, θα αντιμετωπίζουν την Κλαμπ Μπριζ και την κυπελλούχο Σουηδίας, Όστερσουντ, αντίστοιχα.

Οι «πράσινοι» θα έχουν σαφώς το πιο δύσκολο έργο απέναντι στους Βάσκους και για να προκριθούν θα πρέπει να κάνουν το καλύτερό τους δυνατό παιχνίδι και να έχουν σύμμαχο την τύχη. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 17 Αυγούστου και ο επαναληπτικός στην Ισπανία στις 24 του ίδιου μήνα. 

Μία από τις πιο δύσκολες έδρες των ομάδων που μπήκαν στην κληρωτίδα θα επισκεφθεί ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» για να προκριθούν στους ομίλους θα πρέπει να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Ριέκα, η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία της στέφθηκε πρωταθλήτρια Κροατίας την περασμένη περίοδο.

Το πρώτο παιχνίδι με τους Κροάτες, οι οποίοι στον προηγούμενο γύρο απέκλεισαν με δυο ισοπαλίες (1-1, 0-0) την Σάλτσμπουργκ θα γίνει στο «Καραϊσκάκη» στις 16 Αυγούστου, ενώ η ρεβάνς στις 22 του ίδιου μήνα στο καυτό «Stadion Rujevica». 

Τυχερή στάθηκε η ΑΕΚ, καθώς αν και θα μπορούσε να βρεθεί στο δρόμο της είτε η Μίλαν, είτε η Ντιναμό Κιέβου, εντούτοις θα τεθεί αντιμέτωπη με την Κλαμπ Μπριζ.

Μετά την Αούστρια Βιέννης, οι Βέλγοι ήταν θεωρητικά ο πιο βατός αντίπαλος για τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι, μάλιστα, ευνοούνται αυτή τη φορά και από τη σειρά των αγώνων. 

Κι αυτό διότι θα αγωνιστούν πρώτα στις Βρυξέλλες στις 17 Αυγούστου και έπειτα θα επιδιώξουν να σφραγίσουν την πρόκριση στους ομίλους του Europa League στο ΟΑΚΑ στις 24 Αυγούστου. 

Από τη Σουηδία θα περάσει η πρόκριση του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League, αφού ο «δικέφαλος του Βορρά» θα βρει απέναντι του την Έστερσουντ. 

Μια ομάδα που μπορεί να μην έχει ευρωπαϊκές παραστάσεις, καθώς πέρυσι στέφθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της κυπελλούχος Σουηδίας, ωστόσο, στον β΄ προκριματικό απέκλεισε τη Γαλατασαράι, επικρατώντας με 2-0 στη Σουηδία, ενώ το δεύτερο ματς στην Τουρκία ήρθε ισόπαλο 1-1. 

Η Έστερσουντ θα γίνει η πρώτη ομάδα από τη Σουηδία, που θα τεθεί αντιμέτωπη με τον ΠΑΟΚ στα Κύπελλα Ευρώπης. 

H πρώτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στην Τούμπα στις 17 Αυγούστου, ενώ ο επαναληπτικός στη σκανδιναβική χώρα είναι προγραμματισμένος για τις 24 Αυγούστου.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις