Μπακογιάννη - Αδιέξοδο αν οι Φινλανδοί αποσύρουν το θέμα των Βαρωσίων

Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2006 12:32
A- A A+

Η απόσυρση του τμήματος των Βαρωσίων από το πακέτο διαπραγμάτευσης της φινλανδική πρότασης για το θέμα της Κύπρου θα οδηγήσει την προσπάθεια της φινλανδικής προεδρίας της Ε.Ε. σε πολύ μεγάλες δυσκολίες, αν όχι, σε αδιέξοδο, εκτίμησε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση με την κυβερνήτη της Αγ. Πετρούπολης Βαλεντίνα Ματβιένκο

Κληθείσα να σχολιάσει δημοσιεύματα στα οποία φέρεται ή ενδέχεται η φινλανδική προεδρία να σκέπτεται την απόσυρση του θέματος των Βαρωσίων, η κ. Μπακογιάννη παρατήρησε πως «αν αυτά τα δημοσιεύματα έχουν βάση, τότε θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η φινλανδική Προεδρία προχωρεί και συνεχίζει προτάσεις που είχαν ξεκινήσει επί της λουξεμβουργιανής Προεδρίας. Από τότε και μέχρι σήμερα το θέμα των Βαρωσίων δεν έπαψε ποτέ να είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του πακέτου ιδεών. Θα πρόκειται δηλαδή, για μια υπαναχώρηση, η οποία, βεβαίως, θα οδηγήσει την προσπάθεια της Προεδρίας σε πολύ μεγάλες δυσκολίες, αν όχι, σε αδιέξοδο».

Όσον αφορά εξάλλου τη συνάντησή της με την κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης, η υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι συζητήθηκαν οι αναπτυξιακές δυνατότητες και η οικονομική συνεργασία μεταξύ της περιφέρειας της Αγίας Πετρούπολης και της Ελλάδας. «Το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε μια περιοχή που αναπτύσσεται με πολύ γοργούς ρυθμούς, εξαιρετικά δυναμικά και που η χώρα μας έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες, και επενδυτικές, και καλής συνεργασίας. Μας βλέπουν με πολύ φιλικά αισθήματα, όπως και εμείς άλλωστε, και είναι ένα πεδίο στο οποίο μπορούμε να εργαστούμε με πολύ καλά αποτελέσματα για τις οικονομίες και των δύο χωρών μας», συμπλήρωσε η κ. Μπακογιάννη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή