ΠΑΣΟΚ - «Αριστερή Πρωτοβουλία»: «Όχι» στην εσωστρέφεια

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση
Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2006 13:17
A- A A+

«Η ελληνική κοινωνία βιώνει έντονα και απαξιωτικά τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Κυβέρνησης Καραμανλή - Αλογοσκούφη. Η ανεργία αυξάνεται και τα δικαιώματα των εργαζομένων συρρικνώνονται ... Η ακρίβεια και η κερδοσκοπία απειλούν την επιβίωση των ήδη καταχρεωμένων νοικοκυριών. Καιροσκοπικά, τυχοδιωκτικά και αυθαίρετα η Νέα Δημοκρατία οδηγεί την πλειοψηφία του ελληνικού λαού στη φτώχεια και την εξαθλίωση».

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Αριστερή Πρωτοβουλία» του ΠΑΣΟΚ, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης Καραμανλή.

Παράλληλα καλεί το ΠΑΣΟΚ να αντιδράσει απέναντι σε αυτή την κατάσταση, αλλά και να «σταματήσει η εσωστρέφεια», ενώ σχετικά με το Συνέδριο που ανακοίνωσε ο κ. Παπανδρέου, υπογραμμίζεται πως «πρέπει να γίνει η διαδικασία αναγέννησης του ΠΑΣΟΚ».

Η «Αριστερή Πρωτοβουλία» εκφράζει εξάλλου, τη διαφωνία της με την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, θέμα για το οποίο έχει αποφασίσει το Συνέδριο του Κινήματος, ενώ έχει κατατεθεί και ομόφωνη πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Όπως επισημαίνεται, «η έξοδος από την κρίση που βρίσκεται η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δεν επιτυγχάνεται με την ίδρυση ιδιωτικών ή μη κρατικών Πανεπιστημίων. Εκείνο που χρειάζεται το ελληνικό Πανεπιστήμιο είναι γενναία χρηματοδότηση και συγκεκριμένο όραμα για να αναπτυχθεί όπως τα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή