Ελεύθερος ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας

Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2006 15:10
A- A A+

Ελεύθερος με εγγύηση αφέθηκε ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, Τζαβέτ Ασλάμ -την έκδοση του οποίου έχουν ζητήσει οι πακιστανικές αρχές- καθώς το Συμβούλιο Εφετών έκανε δεκτή την αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησής του (βάσει εντάλματος της Ιντερπόλ).

Το Συμβούλιο διέταξε να αφεθεί ελεύθερος ο Πακιστανός με την καταβολή χρηματικής εγγύησης 30 χιλιάδων ευρώ, την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισής του σε αστυνομικό τμήμα κάθε δύο (2) ημέρες.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του Τζαβέτ Ασλάμ, η διορία των πακιστανικών αρχών να διαβιβάσουν στις ελληνικές αρχές όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την πλήρη αιτιολόγηση του αιτήματος έκδοσης λήγει στις 5 Δεκεμβρίου. Σε περίπτωση που δεν έχουν αποσταλεί μέχρι τότε -σύμφωνα με τους συνηγόρους- το αίτημα ατονεί.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το ένταλμα της Ιντερπόλ, ο Τζαβές Ασλάμ κατηγορείται στην πατρίδα του για υπόθεση διακίνησης λαθρομεταναστών. Ο ίδιος ωστόσο αποδίδει σε πολιτικές σκοπιμότητες τη δίωξη του και τονίζει ότι για την υπόθεση αυτή έχει κριθεί αθώος από την ελληνική δικαιοσύνη.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή