«Κορυφαία στιγμή της Αντίστασης η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου»

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2006 13:34
A- A A+

«Τιμούμε σήμερα ένα από τα πιο λαμπρά κεφάλαια της σύγχρονης Ιστορίας της χώρας μας, το κεφάλαιο της Εθνικής Αντίστασης, που γράφτηκε χάρη στην τόλμη και το θάρρος αυτών, που συνεχίζοντας το έπος του '40, είπαν ένα δεύτερο μεγάλο "όχι", στον φασισμό», αναφέρει στο μήνυμα του για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου.

«Μια από τις κορυφαίες στιγμές της Αντίστασης, ήταν η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου. Οταν αγωνιστές παραμερίζοντας τις διαφορές τους, ενώθηκαν και πέτυχαν ένα καίριο πλήγμα εναντίον του κατακτητή.

Δυστυχώς, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ακολούθησε ο εμφύλιος και η δύσκολη μετεμφυλιακή περίοδος, που δίχασε την χώρα με αποτέλεσμα ένα μεγάλο και άξιο μέρος του λαού μας να βιώσει για δεκαετίες τις οδυνηρές συνέπειες.

Χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια για να κλείσουν οι πληγές. Χρειάστηκε η ιστορικής σημασίας απόφαση του Ανδρέα Παπανδρέου για να αναγνωριστεί η Εθνική Αντίσταση. Για να αρχίσει να γράφεται η νέα σελίδα, της εθνικής συμφιλίωσης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή