Απροετοίμαστος να ζήσει μια βάναυση φυλακή

«Το μόνον της ζωής του ταξείδιον» του Γεωργίου Βιζυηνού στο Θέατρο Βράχων, τη Δευτέρα 31 Ιουλίου
Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017 09:05
A- A A+

Ένα από τα εμβληματικά κείμενα της ελληνικής πεζογραφίας, «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον» του Γεωργίου Βιζυηνού, που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία τον περασμένο Μάιο, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, ενθουσιάζοντας κοινό και κριτικούς, επιστρέφει για 7 ακόμα παραστάσεις στην Αθήνα, στο πλαίσιο καλοκαιρινής περιοδείας, ξεκινώντας από το Φεστιβάλ Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», στο Θέατρο Βράχων - Σκηνή «Άννα Συνοδινού», τη Δευτέρα 31 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ.

Πρόκειται για τη βιωματική ιστορία του ίδιου του Βιζυηνού, όταν, πριν ακόμα κλείσει τα δέκα του χρόνια και μετά τον πρόωρο θάνατο του πατέρα του, η μητέρα του τον στέλνει στην Κωνσταντινούπολη, για να μάθει την τέχνη του ράπτη, στο εργαστήριο ραπτικής ενός γέροντα συγγενή τους.

Εκείνος του συμπεριφέρεται με μεγάλη σκληρότητα, ενώπιον όλων των κατά πολύ μεγαλύτερών του μαθητευόμενων ραπτών, κάνοντας το μικρό ραφτόπουλο να ζήσει, απροετοίμαστο και ανυπεράσπιστο, μια βάναυση φυλακή.

Η Ιωάννα Παππά ενσαρκώνει όλους τους ήρωες του διηγήματος, σε ένα θαυμάσιο ταξίδι με μοναδικό μέσο την ερμηνεία και την κίνηση, με τη συνοδεία της αυθεντικής μουσικής του Βαγγέλη Γιαννάκη να ακούγεται ζωντανά από το πιάνο του Αλέξανδρου Αβδελιώδη.

Ταυτότητα παράστασης

Διδασκαλία ερμηνείας - σκηνική όψη - κίνηση - σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης, κοστούμι: Αριστείδης Πατσόγλου, μουσική: Βαγγέλης Γιαννάκης, live πιάνο: Αλέξανδρος Αβδελιώδης, βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Βοσκοπούλου, διεύθυνση παραγωγής: Αθηνά Ζώτου, παραγωγή: Anagnorisis Εταιρεία Θεάτρου Κινηματογράφου. Ερμηνεία: Ιωάννα Παππά.

Πληροφορίες

Θέατρο Βράχων - Σκηνή «Άννα Συνοδινού»: Βύρωνας - Αθήνα. Τηλέφωνα πληροφοριών: 213 0342966 και 6947 186910. Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά. Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος: 15 ευρώ, μειωμένο (άνεργοι, φοιτητές, άτομα άνω των 65 και ΑΜΕΑ): 12 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: ticket365.gr.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς