Παπαρήγα: «Έξω όλοι οι ιδιώτες και οι επιχειρηματίες από το χώρο της υγείας»

Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2006 13:20
A- A A+

«Έξω όλοι οι ιδιώτες, οι χορηγοί, ο Ερυθρός Σταυρός, οι λεγόμενες μη κερδοσκοπικές εταιρείες και γενικά οι επιχειρηματίες από το χώρο της υγείας», τόνισε χαρακτηριστικά η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις της μετά την επίσκεψή της σήμερα στο νοσοκομείο «Ασκληπιείο» της Βούλας.

Εξάλλου αναφερόμενη στα σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου, η κ. Παπαρήγα παρατήρησε ότι «κόβουν και ράβουν τους εκλογικούς νόμους για να διατηρήσουν και την πρωτοκαθεδρία του πρώτου κόμματος, αλλά και του σταθερού δικομματισμού».

«Αυτό όμως, που έχει μεγάλη σημασία», πρόσθεσε, «είναι ο λαός να καταλάβει το εξής πράγμα: Να διεκδικήσει την απλή αναλογική, να διαφοροποιήσει την ψήφο του, να πάψει να ψηφίζει τα δύο μεγάλα κόμματα γιατί μόνο έτσι μπορούν ν’ αλλάξουν τα πράγματα».

Ερωτηθείσα αν οι εξελίξεις στην Παιδεία και την Υγεία αποτελούν αφορμή για πρόωρες εκλογές, η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι «το θέμα της παιδείας και της υγείας είναι μεγάλη αφορμή για ένα γιγάντιο παλλαϊκό ενωμένο κίνημα το οποίο έχει σαφείς θέσεις για δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία. Αυτή είναι η ευκαιρία».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή