Κατατέθηκε η τροπολογία για την παράταση του σχολικού έτους

Και την υποχρεωτική φοίτηση στο νηπιαγωγείο
Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2006 13:47
A- A A+

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία της υπουργού Παιδείας, Μαριέττας Γιαννάκου, με την οποία α) καθίσταται υποχρεωτική η φοίτηση των παιδιών άνω των πέντε ετών στο νηπιαγωγείο και β) λαμβάνονται μέτρα για τη συμπλήρωση των μαθημάτων στα δημοτικά, λόγω της απεργίας των δασκάλων.

Συγκεκριμένα, η φοίτηση στα νηπιαγωγεία είναι διετής και εγγράφονται σε αυτά νήπια που συμπληρώνουν την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής, ηλικία τεσσάρων ετών. Η φοίτηση όσων την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής, συμπληρώνουν ηλικία πέντε ετών είναι υποχρεωτική.

Προβλέπεται, δε, ότι τα πρόσωπα που έχουν την επιμέλεια των ανωτέρω ανηλίκων και παραλείπουν την εγγραφή ή την εποπτεία τους, ως προς τη φοίτηση στο νηπιαγωγείο, τιμωρούνται με πρόστιμο πενήντα εννέα (59) ευρώ.

Παράταση σχολικού έτους

Για τη συμπλήρωση των μαθημάτων στα δημόσια δημοτικά σχολεία λόγω της πραγματοποιηθείσας, κατά το τρέχον σχολικό έτος, πολυήμερης απεργίας των εκπαιδευτικών, προβλέπεται ότι μπορεί να καθοριστεί με απόφαση του υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων με επιλογή μερικών ή όλων από τα κατωτέρω: (1) σύντμηση των σχολικών διακοπών των εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα, (2) περιορισμό των εκδρομών-διδακτικών επισκέψεων και (3) διδασκαλία των μαθημάτων μέχρι και την 20η Ιουνίου 2007.

Παράταση λειτουργίας «Ολυμπιακό Χωριό 2004» Α.Ε.

Εξάλλου κατατέθηκε τροπολογία των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας για την παράταση της διάρκειας λειτουργίας της εταιρείας «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ 2004 ΑΕ» έως την 31-12.2009 (από 31.12.2006 που λήγει), με δυνατότητα επιπλέον παράτασης αυτής με απόφαση του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

Επίσης, παρατείνεται μέχρι την 31.12.2008 (από 31.12.2006 που λήγει) η διάταξη, σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες υπήκοοι ποντιακής καταγωγής που εκτελούν οι ίδιοι εργασίες σε οικοδομικά έργα ιδιοκτησίας τους οφείλουν μειωμένες κατά 50% τις κύριες εισφορές προς το ΙΚΑ και τους λοιπούς ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Οι δύο τροπολογίες κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας με τίτλο «Αναδιάρθρωση των κλάδων του Ταμείου Συντάξεων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΣΜΕΔΕ) και ρύθμιση άλλων θεμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας».

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή