Μπάσκετ: Στο Καρπενήσι με όνειρα χίλια η Εθνική Ανδρών

Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017 14:09
UPD:14:11
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Στο Καρπενήσι χτυπά από σήμερα η καρδιά του ελληνικού μπάσκετ, με την Εθνική Ανδρών να ξεκινά την προετοιμασία της ενόψει του Ευρωμπάσκετ 2017.

Την αποστολή δεν ακολούθησαν ο Ζακ Όγκαστ, ο οποίος δεν θα ενισχύσει τελικώς την ομάδα στην παρούσα φάση, ο Νικ Καλάθης που θα ενσωματωθεί αργότερα και ο Γιάννης Μπουρούσης, επειδή έχει προγραμματίσει συνέντευξη στην πρεσβεία της Κίνας και θα ταξιδέψει μόνος του.

Στις δηλώσεις του ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Μίσσας, επισήμανε το ταλέντο αυτής της ομάδας, ενώ οριοθέτησε το στόχο λέγοντας ότι η «γαλανόλευκη» θέλει να είναι στα μετάλλια.

«Μιλάμε για αθλητές υψηλού επιπέδου, που θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία. Είναι όλα τους παιδιά με εμπειρίες και πολλά παιχνίδια. Θα πάμε βήμα-βήμα, αλλά πάνω απ’ όλα εμείς θέλουμε και έχουμε βασικό στόχο να πάμε για μετάλλιο», τόνισε.

«Το ελληνικό μπάσκετ έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Έχουμε θέληση, έχουμε πάθος, έχουμε όραμα κι αυτό πάμε να δείξουμε. Η ομάδα αυτή έχει προσδοκίες και υποστηρίζεται από τους Έλληνες. Αυτό έχουμε στο μυαλό μας», συνέχισε ο Μίσσας.

Όσο για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και το στιλ παιχνιδιού της Εθνικής; «Ο Γιάννης είναι ένας παίκτης μέσα στο γενικότερο σύνολο της ομάδας. Έχουμε παιδιά με προσόντα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το μπάσκετ είναι παιχνίδι εδάφους και όχι αέρα. Ο Γιάννης είναι απόλυτα χρήσιμος, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιείται για το ιδανικό αποτέλεσμα».

Ο άσος της Εθνικής και του Μιλγουόκι, από την πλευρά του, απεκδύθηκε το χαρακτηρισμό του σταρ, δηλώνοντας ότι στόχος του είναι «να γίνω ένας καλός συμπαίκτης, να γίνομαι όλο και καλύτερος συμπαίκτης. Δεν υπάρχει σταρ σε αυτή την ομάδα. Θα παίξουμε μαζί και όλοι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Μέρα με τη μέρα να γίνουμε ομάδα με τα παιδιά και μακάρι να έρθουν οι επιτυχίες μέσα απ' αυτό».

Και συνέχισε: «Θέλω να φέρω μια επιτυχία σε αυτή την ομάδα. Σαν άνθρωπος δεν σκέφτομαι το τέλος, σκέφτομαι τη διαδρομή. Θέλω να ξεκινήσω από τώρα για να γίνει το κλίμα καλύτερο, πώς θα μπούμε καλά στην προετοιμασία και να διεκδικήσουμε το καλύτερο. Τον Δεκέμβριο θα γίνω 23, μεγάλωσα! Ακούγεται ωραίο το να πούμε ότι θα πάμε να πάρουμε ένα μετάλλιο, αλλά θα πρέπει να παίξουμε δυνατά και να μην υπάρχει πίεση στα παιδιά. Σε μένα δεν υπάρχει πίεση. Δεν είμαι ο σταρ της ομάδας εγώ».

Ο Γιώργος Πρίντεζης σημείωσε ότι «δεν είναι και το πιο εύκολο, όπως είναι έτσι οι χρονιές, αλλά πάντα η Εθνική είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι για μένα και πάντα είναι χαρά μου να βρίσκομαι εδώ. Έχω καλό προαίσθημα προσωπικά. Έχουμε καλή χημεία, θα ταιριάξουμε μεταξύ μας και γιατί όχι να μην κάνουμε τη διάκριση. Το θέλουμε πάρα πολύ και μακάρι να γίνει».

Για την παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο ήταν σαφής: «Ομαδικό το άθλημα, αλλά ο τύπος είναι ένας all star παίκτης, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά στην Ελλάδα! Κατά τη γνώμη μου είναι πάρα πολύ μεγάλη υπόθεση να έχεις έναν τέτοιο παίκτη στην ομάδα σου, να σε καθοδηγεί και να σε ανεβάζει επίπεδο».

Ο δεύτερος ΝΒΑερ της ομάδας και ταυτόχρονα «ρούκι» της Εθνικής, Γιώργος Παπαγιάννης, σχολίασε: «Είναι πάρα πολύ ωραίο γεγονός για μένα. Ο καθένας θα χρειαστεί να βάλει το λιθαράκι του. Εμείς θα πάμε για το καλύτερο, θέλουμε ένα μετάλλιο. Σύμφωνα με το νεαρό της ηλικίας μου θα πρέπει να βγάλω την περισσότερη ενέργεια απ΄ όλους. Να βοηθήσω στην άμυνα και μετά να συμβάλω στην επίθεση».

Ο Κώστας Μήτογλου είπε: «Δεν έχει σημασία αν περίμενα ή όχι την κλήση. Ο κόουτς με κάλεσε, έπρεπε να είμαι έτοιμος, προετοιμάστηκα και είμαστε εδώ. Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να βοηθήσω. Να προσαρμοστώ, να παλέψω όσο μπορώ, να διασκεδάσω ζώντας μια πολύ ωραία εμπειρία και ό,τι είναι να γίνει θα το αποφασίσει ο κόουτς και το επιτελείο».

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, που κλήθηκε αντί του τραυματία Τάιλερ Ντόρσεϊ, υπογράμμισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος και θα δώσω το 100% για να βοηθήσω όσο μπορώ. Η 12άδα αργεί ακόμα, οπότε ξεκινάμε προπόνηση και βλέπουμε. Θα πάρω σίγουρα εμπειρίες. Το να είσαι με τέτοιους παίκτες παίρνεις εμπειρίες».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις