Κίνα: Στο φως αρχαία επιγραφή, σκαλισμένη σε βράχο

Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017 23:19
UPD:25/07/2017 12:54

Φωτό αρχείου

A- A A+

Μία αρχαία επιγραφή λαξευμένη σε βράχο καθώς και ένα πέτρινο μνημείο ηλικίας 900 χρόνων ανακαλύφθηκαν σε ένα βουνό στην κομητεία Cixian της επαρχίας Hebei, στη βόρεια Κίνα.  

Η επιγραφή, η οποία αποτελείται από περισσότερους από 130 κινεζικούς χαρακτήρες, ήταν σκαλισμένη σε ένα κομμάτι λείας πέτρας, ύψους περίπου 1 μέτρου και πλάτους 1,5 μέτρων, ενώ το πέτρινο μνημείο ήταν κάτω από την επιγραφή, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών για την πολιτιστική κληρονομιά.  

Τόσο η επιγραφή όσο και το μνημείο κατέγραφαν την ανακαίνιση του ναού Chouchan κατά τη διάρκεια της Δυναστείας Σονγκ (Song).   Εικάζεται ότι ο ναός Chouchan είναι εκεί όπου δίδαξε τον βουδισμό Ζεν ο δάσκαλος Sengchou, ένας διάσημος μοναχός στη διάρκεια της Δυναστείας Βόρειας Τσι (550-577). Σύμφωνα με τα ιστορικά αρχεία, ο Sengchou διδάχθηκε το βουδιστικό δόγμα και τις πολεμικές τέχνες στο ναό Σαολίν.

Ως ειδικός στην τέχνη του Κουνγκ Φου, ο Sengchou διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην παράδοση των μοναχών Σαολίν που ασκούσαν πολεμικές τέχνες.   « Η νέα αυτή ανακάλυψη προσφέρει πολύτιμα υλικά για την μελέτη της ιστορίας του Ναού Chouchan και άλλων διάσημων ναών», δήλωσε ο Liu Xinchang επικεφαλής του ιστορικού συνδέσμου της πόλης Handan.

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς