Ιορδανία: Και δεύτερος νεκρός από το αιματηρό περιστατικό στην πρεσβεία του Ισραήλ

Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017 06:46
UPD:10:16
REUTERS/STRINGER
A- A A+

Και δεύτερος Ιορδανός υπέκυψε στα τραύματά του μετά από το χθεσινό περιστατικό με πυροβολισμούε στο συγκρότημα της πρεσβείας του Ισραήλ, στο Αμάν, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας. Άλλα δύο άτομα, μεταξύ των οποίων ένας Ισραηλινός, τραυματίστηκαν κατά το συμβάν.

Ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ αναφέρει ότι ένας Ισραηλινός φρουρός ασφάλειας πυροβόλησε θανάσιμα έναν Ιορδανό που του επιτέθηκε με κατσαβίδι, στο κτιριακό συγκρότημα της πρεσβείας του Ισραήλ στο Αμάν, όπου τραυματίστηκε θανάσιμα κι ένας δεύτερος Ιορδανός.

Νωρίτερα η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι οι δύο Ιορδανοί, που εργάζονταν σε εταιρεία επίπλων, είχαν εισέλθει στο συγκρότημα της πρεσβείας για ξυλουργικές εργασίες.

EURONEWS

Το επεισόδιο εκτιμάται ότι θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Ιορδανίας, καθώς το Αμάν ήθελε ν' ανακρίνει το Ισραηλινό φρουρό που έχει τραυματιστεί ελαφρά. Ωστόσο, το Τελ-Αβίβ υποστηρίζει ότι ο φρουρός απολαμβάνει καθεστώτος διπλωματικής ασυλίας, όπως προκύπτει από την εφαρμογή της Συμφωνίας της Βιέννης.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή