Ακυρώθηκε πρόστιμο στο «Mega» για το φιλί δύο ομοφυλόφιλων

Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2006 21:27
A- A A+

Το Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας ακύρωσε την από 11.11.2003 απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που είχε επιβάλλει πρόστιμό 100.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega», για το φιλί μεταξύ ανδρών στις 6 Οκτωβρίου 2003, σε επεισόδιο της εκπομπής «Κλείσε τα μάτια», όπου πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης ήταν ο ηθοποιός Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Το ΣτΕ έκρινε ότι η παρουσίαση σκηνής, στην οποία εκφράζεται απλώς η ομοφυλόφιλη ερωτική επιθυμία, με ένα φιλί και χωρίς να υπάρχουν σκηνές πορνογραφικού περιεχομένου ή βωμολοχίες, δεν μπορεί «σε καμία περίπτωση» να θεωρηθεί ότι προσδίδει την απαγορευμένη από το Σύνταγμα «χαμηλή και υποβαθμισμένη ποιοτική στάθμη» των τηλεοπτικών εκπομπών.

Το ΣτΕ αναφέρει ότι από τις συνταγματικές επιταγές, πρέπει οι ερωτικές αυτές επιλογές να γίνονται «απολύτως σεβαστές», ως εκδήλωση ελεύθερης επιλογής και οι οποίες μπορούν να εκφράζονται στα έργα τέχνης.

Επιπλέον, η σκηνή με το φιλί δεν παραβιάζει τις συνταγματικές επιταγές για την προστασία της νεολαίας, καθώς μεταδόθηκε στις 11.45 μ.μ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς