Δημοσκόπηση: CDU/CSU και Φιλελεύθεροι θα μπορούσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση στη Γερμανία

Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017 11:13
UPD:11:15
REUTERS/WOLFGANG RATTAY

Tο κόμμα της Άγκελα Μέρκελ ενισχύεται ελαφρά συγκεντρώνοντας ποσοστό 40%, ενώ το SPD παραμένει στο 22%.

A- A A+

Ισχυρό προβάδισμα έναντι του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) διατηρεί η Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU/CSU) στη Γερμανία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του περιοδικού Stern και του ραδιτηλεοπτικού δικτύου RTL.

Ειδικότερα, το κόμμα της Άγκελα Μέρκελ ενισχύεται ελαφρά συγκεντρώνοντας ποσοστό 40%, ενώ το SPD παραμένει στο 22%. Η Αριστερά (Die Linke) παραμένει τρίτο κόμμα με 9%, ενώ ακολουθούν Πράσινοι (Die Gruenen) και Φιλελεύθεροι (FDP) με 8%. Τέλος το κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία περιορίζεται στο 7%.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, εάν οι εκλογές γίνονταν σήμερα και όχι το Σεπτέμβριο, τότε οι Χριστιανοδημοκράτες της κ. Μέρκελ θα μπορούσαν να σχηματίσουν άνετα κυβέρνηση με τους Φιλελεύθερους του κ. Λίντνερ αφού συγκεντρώνουν ποσοστό 48%, ενώ Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι και Αριστερά συγκεντρώνουν αθροιστικά 39%. Σημειώνεται πάντως ότι το ποσοστό όσων δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν ή ότι είναι αναποφάσιστοι ανέρχεται στο 23%.

Στο ερώτημα ποιον θα προτιμούσαν για καγκελάριο αν εξελέγετο απ΄ευθείας από το λαό, το 52% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ψήφιζε την καγκελάριο Μέρκελ και μόνο το 22% τον κ. Σουλτς.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή