Houghton Mifflin: Πωλείται προς 3,4 δισ. δολ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2006 13:00
A- A A+

ΠΡΟΣ πώληση, αντί 3,4 δισ. δολ. σε μια εταιρεία που ελέγχεται από τον πρώην τραπεζίτη της Credit Suisse Group, Μπάρι Ο' Κάλαχαν τίθεται η Houghton Mifflin Co., εκδότρια του «Curious George» και του American Heritage Dictionary, σύμφωνα με ανθρώπους που έχουν άμεση γνώση του θέματος, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

H εκδοτική εταιρεία με έδρα τη Βοστόνη θα συνδυαστεί με την Riverdeep Holdings Plc, του Ο' Κάλαχαν, την ιρλανδέζικη εταιρεία κατασκευής εκπαιδευτικού λογισμικού, σε μία νέα εταιρεία που θα εδρεύει στο Δουβλίνο, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που ζήτησαν να διατηρηθεί η ανωνυμία τους, επειδή η πώληση δεν έχει ανακοινωθεί. Το συνολικό ποσόν περιλαμβάνει και το έλλειμμα.

Ο Ο' Κάλαχαν ηγήθηκε το 2003 της εξαγοράς της River Deep U.K. από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας επενδύσεων Alchemy Partners. Η Houghton Mifflin αγοράστηκε από έναν όμιλο εταιρειών επενδύσεων αντί 1,68 δισ. δολ. τον Δεκέμβριο του 2002, από την Vivendi SA. Η Bain Capital LLC και η Thomas H. Lee Partners LP έχουν μερίδια 40% και η Blackstone Group LP έχει μερίδιο 20%.

Η Credit Suisse, η Citigroup Inc. και η Goldman Sachs Group Inc. διαχειρίζονται τη χρηματοδότηση της εξαγοράς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Ο Ο' Κάλαχαν δεν απάντησε στις τηλεφωνικές κλήσεις που δέχθηκε από το Bloomberg για να σχολιάσει το θέμα. Ο διευθύνων σύμβουλος της Bain και ο αντιπρόεδρος της Lee, όπως επίσης και ο πρόεδρος της Blackstone, δεν απάντησαν στα μηνύματα που δέχθηκαν στον τηλεφωνητή τους για κάποιο σχόλιο. Ο εκπρόσωπος της Goldma, Σάϊμον Ητον, αρνήθηκε να κάνει σχόλιο όπως και ο εκπρόσωπος της Credit Suisse, Τζακ Γκρόν και της Citigroup, Τζέφρι Φρέντς.

Ο Ο'Κάλαχαν είναι ο 36 ος πλουσιότερος άνθρωπος της Ιρλανδίας, με περιουσία 271 εκατ. ευρώ (357 εκατ. δολ.) σύμφωνα με την ετήσια λίστα πλουσίων των Sunday Times.

Την πώληση, δημοσίευσε σήμερα και η εφημερίδα New York Times.

Προτεινόμενα για εσάς