Και δεύτερο, «μυστικό» τετ-α-τετ Τραμπ - Πούτιν στο περιθώριο της G20

Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017 00:58
UPD:10:54
REUTERS/BPA

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, στο περιθώριο της G20 στο Αμβούργο.

A- A A+

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν είχαν και δεύτερο, «μυστικό» -μέχρι σήμερα- τετ-α-τετ στο περιθώριο της G20 στο Αμβούργο, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Ο αξιωματούχος δεν αποκάλυψε το περιεχόμενο της δεύτερης αυτής συνάντησης των δύο ανδρών, ούτε και τη διάρκειά της.

Η πρώτη συνάντηση των δύο ανδρών, στις 7 Ιουλίου, διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες. Το τετ-α-τετ των δύο προέδρων ξεκίνησε με εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις, ενώ στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν σύμφωνα με τον κ. Πούτιν η Ουκρανία, η Συρία, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας αλλά και ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια του κυβερνοχώρου.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, ο κ. Τραμπ είχε εκφράσει την ανησυχία του για το ενδεχόμενο ρωσικής παρέμβασης στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, με τον κ. Πούτιν να αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή της Μόσχας. Κατά τον Ρώσο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, ο κ. Τραμπ αποδέχθηκε κατά τη συνάντηση τις διαβεβαιώσεις του κ. Πούτιν ότι η Μόσχα δεν παρενέβη στις αμερικανικές εκλογές.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή