Λευκωσία: Η πρόταση της Κομισιόν δεν θεωρείται επιβολή κυρώσεων

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2006 17:08
UPD:17:12
A- A A+

Δυσαρεστημένη εμφανίζεται η Λευκωσία από την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μερική αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, υπογραμμίζοντας ότι η πρόταση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως επιβολή κυρώσεων, καθώς οι διαπραγματεύσεις θα συνεχίζονται.

Ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χριστόδουλος Πασιαρδής, παρατήρησε ότι μόνο το «πάγωμα» κάποιων κεφαλαίων στις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία δεν είναι αρκετό και δεν θεωρείται επιβολή κυρώσεων, από τη στιγμή που θα συνεχίζονται οι ενταξικές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας.

Η Λευκωσία δηλώνει από χθες ότι θα επιμείνει στις απόψεις της, ακόμη και αν στο τέλος των διαβουλεύσεων μείνει εντελώς μόνη, ενώ όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, οι εξελίξεις στις ευρωτουρκικές σχέσεις και η στάση που θα τηρηθεί έναντι των εξελίξεων, θα συζητηθούν μεθαύριο, Παρασκευή, στη συνάντηση του προέδρου Παπαδόπουλου με την ελληνίδα υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη .

Ο κ. Πασιαρδής ανακοίνωσε επίσης ότι το Σάββατο θα συνέλθει το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου.

«Λογική» η πρόταση της Κομισιόν, λέει η φινλανδική προεδρία

Αντίθετα την υποστήριξή της στην πρόταση της Κομισιόν εξέφρασε η φινλανδική προεδρία, κάνοντας λόγο για «μία λογική πρόταση».

Όπως αναφέρεται σε δήλωση του φινλανδού πρωθυπουργού, Μάτι Βανχάνεν, «η προεδρία (της Ε.Ε.) κρίνει ότι η πρόταση της Επιτροπής αποτελεί μία στέρεη βάση για διαβουλεύσεις» από τους υπουργούς Εξωτερικών των «25» στις 11 Δεκεμβρίου, όπου πρόκειται να συζητηθεί η πρόταση αυτή.

«Η προεδρία εκτιμά ότι πρόκειται γία μία λογική πρόταση», τόνισε προς το Γαλλικό Πρακτορείο φινλανδική κυβερνητική πηγή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή