Ν.Δ.: Ηθικός αυτουργός των βανδαλισμών ο Στ. Κοντονής

Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017 17:25
UPD:17:37
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή στο έργο της Δικαιοσύνης καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία, χαρακτηρίζοντάς τον «ηθικό αυτουργό» των επεισοδίων από ομάδες ατόμων στο κέντρο της Αθήνας.

«Μια νέα επίθεση της κυβέρνησης εναντίον της Δικαιοσύνης δεν αποτελεί είδηση. Είναι πλέον καθημερινή συνήθεια πολλών στελεχών της», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση και συμπληρώνει:

«Είναι, όμως, η πρώτη φορά που υπουργός Δικαιοσύνης εκφράζει από το βήμα της Βουλής την έντονη δυσαρέσκειά του για μία δικαστική υπόθεση και προεξοφλεί νέα εκδίκασή της, με άλλη σύνθεση του Δικαστηρίου».

Όπως σημειώνει η Ν.Δ., «για μια ακόμη φορά, ο υπουργός Δικαιοσύνης με την παρέμβασή του σε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολής Αθηνών υπερέβη τα όρια και, με τη συμπεριφορά του αυτή, απλά ρίχνει λάδι στη φωτιά».

«Είναι προφανές ότι τα χθεσινοβραδινά επεισόδια, βανδαλισμοί και καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας από κουκουλοφόρους και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν ηθικό αυτουργό, που δεν είναι άλλος από τον υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Σταύρο Κοντονή», καταλήγει η Ν.Δ.

Μιλώντας τη Δευτέρα στη Βουλή, ο κ. Κοντονής χαρακτήρισε «δυσάρεστη έκπληξη» την απόρριψη από το Εφετείο της αίτησης για αναστολή στην έκτιση της ποινής της 28χρονης Ηριάννας, τονίζοντας πως οι πολίτες απαιτούν ίσα μέτρα και ίσα σταθμά.

Το βράδυ της Δευτέρας, ομάδα ατόμων εκτόξευσε φωτοβολίδες και πέτρες κατά αστυνομικών δυνάμεων, ενώ προκάλεσε φθορές σε τζαμαρίες καταστημάτων.

Βίντεο με τους βανδαλισμούς στην Ερμού αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή