Συγκέντρωση εμποροϋπαλλήλων ενάντια στο κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων

Περιορισμένη η κίνηση στο κέντρο της Αθήνας λόγω θέρους
Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017 14:10
UPD:14:13
SOOC/Alexandros Michailidis
A- A A+

Με συγκέντρωση στην αρχή της Ερμού και συλλαλητήριο συμμετείχαν οι εμποροϋπάλληλοι στην απεργιακή κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας ενάντια στην κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.

Παρά την έναρξη της περιόδου των θερινών εκπτώσεων οι οποίες ανέρχονται έως και 50%, η κίνηση στο κέντρο της πόλης είναι περιορισμένη.

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Παναγιώτης Κυριακούλιας, η παρουσία των ξένων επισκεπτών στα καταστήματα ήταν σήμερα περιορισμένη με την πλειονότητά τους να επιλέγει τα καταστήματα εστίασης και την υπαίθρια αγορά στο Μοναστηράκι. Ο ίδιος επισήμανε ότι τα περισσότερα εμπορικά επί της Ερμού παρέμειναν κλειστά.

Αναφορικά με το νέο μέτρο του ανοίγματος των καταστημάτων 32 Κυριακές τον χρόνο στα καταστήματα του κέντρου της Αθήνας και του παραλιακού μετώπου, ο κ. Κυριακούλιας εκτίμησε ότι δεν θα συμβάλει στην αύξηση του τουρισμού αλλά ούτε και στην ανάπτυξη των μικρομεσαίων, «απεναντίας θα αυξήσει τα λουκέτα οδηγώντας τους εργαζόμενους στην ανεργία».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή