Δυτική Όχθη: Ένας Παλαιστίνιος νεκρός από πυρά Ισραηλινών

Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017 09:12
UPD:16:10
EPA/ABED AL HASHLAMOUN

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα στο χωριό Νάμπι Σάλεχ, κοντά στη Ραμάλα.

A- A A+

Ένας Παλαιστίνιος, ο οποίος επιχείρησε να ανοίξει πυρ κατά Ισραηλινών στρατιωτών και αστυνομικών, σκοτώθηκε την Κυριακή στη Δυτική Όχθη.

«Οι ισραηλινές δυνάμεις ήρθαν αντιμέτωπες με τον ύποπτο ο οποίος αποπειράθηκε να ανοίξει πυρ εναντίον τους και σε απάντηση της άμεσης απειλής, οι δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον του επιτιθέμενου, προκαλώντας τον θάνατό του», αναφέρεται σε στρατιωτική ανακοίνωση του Ισραήλ.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ισραήλ, Μίκι Ρόζενφελντ δήλωσε ότι ο 34χρονος Παλαιστίνιος Αμάρ Χαλίλ ήταν ύποπτος για δύο επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών στη Δυτική Όχθη.

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα στο χωριό Νάμπι Σάλεχ, κοντά στη Ραμάλα.

Ένας άλλος Παλαιστίνιος για τον οποίο υπήρχαν οι ίδιες υποψίες τραυματίστηκε ελαφρά κατά την σύλληψή του, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Την Παρασκευή, τρεις Αραβο-ισραηλινοί σκοτώθηκαν από σφαίρες Ισραηλινών αστυνομικών στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, πριν καταδιωχθούν και δεχθούν πυροβολισμούς στην πλατεία των Τεμενών. Πρόκειται για ένα από τα πιο σοβαρά περιστατικά τον τελευταίο καιρό στο πλαίσιο της ισραηλινο-παλαιστιανιακής διένεξης.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή