British Airways: «Πολύ χαμηλός ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία»

Ερευνες σε τρία Boeing 767
Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2006 10:12
UPD:10:16
A- A A+

Οι βρετανικές αρχές γνωστοποίησαν στη British Airways ότι τρία Boeing 767 του στόλου της ερευνώνται σε σχέση με το θάνατο του Αλεξάντερ Λιτβινένκο.

Η εταιρεία ενημερώθηκε το βράδυ της Τρίτης 28 Νοεμβρίου από τη Βρετανική κυβέρνηση. Τα τρία Boeing 767 έχουν βγει εκτός υπηρεσίας προκειμένου να διεξαχθεί η έρευνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του βρετανικού αερομεταφορέα, τα αρχικά αποτελέσματα της έρευνας που έγιναν γνωστά χθες το μεσημέρι έδειξαν πάρα πολύ χαμηλά ίχνη ραδιενεργής ουσίας στα δύο από τα τρία προαναφερθέντα αεροσκάφη.

Η έρευνα περιορίζεται αποκλειστικά στα τρία αυτά αεροσκάφη, τα οποία και θα παραμείνουν εκτός υπηρεσίας μέχρι νεωτέρας ειδοποίησης.

Οι πληροφορίες της British Airways αναφέρουν ότι ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία είναι πολύ χαμηλός.

Η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία επικοινωνίας με τους επιβάτες που ταξίδεψαν με τα προαναφερθέντα αεροσκάφη, τα οποία εκτελούσαν πτήσεις εντός Ευρώπης.

Η British Airways έχει δημοσιεύσει αναλυτικά τον κατάλογο των πτήσεων στην ιστοσελίδα της www.ba.com . Όσοι επιβάτες επιθυμούν, μπορούν να απευθυνθούν στις αρμόδιες αρχές υγείας.

Η British Airways έχει θέσει σε λειτουργία ειδική γραμμή επικοινωνίας με το κοινό. Οι Έλληνες επιβάτες μπορούν να απευθύνονται στο 0044 191 211 3690.

Για οτιδήποτε νεώτερο θα υπάρξει ανακοίνωση, η οποία θα δημοσιευθεί επίσης και στην ιστοσελίδα της British Airways, καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή