Τούρκος πρέσβης: Αναμένουμε την έκδοση των «πραξικοπηματιών»

Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017 20:50
UPD:21:00
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Η Άγκυρα αναμένει την έκδοση των «πραξικοπηματιών», δήλωσε ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα Χαλίτ Τσεβίκ, αναφερόμενος στους Τούρκους στρατιωτικούς οι οποίοι έφθασαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο το πρωί της 16ης Ιουλίου, λίγες ώρες μετά από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στη γειτονική χώρα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την απόπειρα πραξικοπήματος, ο κ. Τσεβίκ είπε ότι με την άρνηση της έκδοσης, παρεμποδίζεται η παραπομπή τους στη δικαιοσύνη και πρόσθεσε ότι «η ατιμωρησία στα σοβαρά αδικήματα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από ένα κράτος δικαίου».

«Αναμένουμε λοιπόν από την γείτονα Ελλάδα, που υπέφερε από πραξικοπήματα στο παρελθόν, να μας τους παραδώσει για να δικαστούν», συμπλήρωσε.

Ο κ. Τσεβίκ απέδωσε την ευθύνη για την απόπειρα πραξικοπήματος στην «τρομοκρατική οργάνωση» -όπως τη χαρακτήρισε- του ιεροκύρηκα Φετουλάχ Γκιουλέν (FETO), ενώ σε ό,τι αφορά τις διώξεις δημοσιογράφων, δήλωσε ότι εφόσον έχουν διαπράξει αδικήματα πρέπει να δικαστούν σύμφωνα με τον νόμο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή