Τ. Παπαδόπουλος: Καμία πίεση στην Τουρκία για συμμόρφωση

Δυσαρέσκεια Λευκωσίας για την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2006 11:55
A- A A+

Η Λευκωσία δεν είναι ικανοποιημένη από την απόφαση της Κομισιόν στο θέμα της Τουρκίας, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος.

«Πιστεύουμε ότι (η απόφαση) δεν προσφέρει καμία πίεση προς την Τουρκία για να συμμορφωθεί προς τις υποχρεώσεις της και δεν είναι υποβοηθητική», υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος, χωρίς να αποκαλύψει σε ποιες ενέργειες θα προβεί η Κυπριακή Δημοκρατία.

Το ΑΚΕΛ για την πρόταση

Αν η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παραμείνει ως έχει, θα στείλει το μήνυμα ότι χαϊδεύει τα αυτιά της ¶γκυρας κι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ξεχάσει τις αρχές και τις αξίες επί των οποίων εδράζεται, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, ¶νδρος Κυπριανού. O κ. Κυπριανού απέρριψε τις επικρίσεις ότι δεν έγιναν σωστοί χειρισμοί και σημείωσε ότι οι περισσότερες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση λειτουργούν με βάση του συσχετισμούς και τα συμφέροντά τους.

Ο κ. Κυπριανού χαρακτήρισε δύσκολη την κατάσταση και πρόσθεσε ότι η Κύπρος διέρχεται μία καθοριστική φάση που ενδεχομένως να αφήσει έντονο το στίγμα της στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού. Είπε επίσης ότι η Κύπρος έχει τη δυνατότητα σε συνεργασία με άλλες χώρες να πετύχει κάποια πράγματα και πρόσθεσε αυτό θα επιδιωκτεί.

Καταλήγοντας ανέφερε ότι τα επόμενα βήματα θα καθοριστούν στη συνεδρίαση του Εθνικού και πρόσθεσε ότι θα ήταν ευχής έργο να παρίστατο και ο ΔΗΣΥ. Ο καθένας, είπε ο κ. Κυπριανού, έχει ρόλο να διαδραματίσει.

Πηγή: ΚΥΠΕ, ραδιόφωνο ΡΙΚ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή