Πρεμιέρα χωρίς ντέρμπι στο νέο πρωτάθλημα

Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017 16:49
UPD:17:02
INTIME SPORTS/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Δεν ανέδειξε ντέρμπι η πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Super League, μετά τη σημερινή κλήρωση που διεξήχθη στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής.

«Κεκλεισμένων των θυρών» θα παίξουν Ολυμπιακός και ΑΕΚ («κουβαλούν» ποινές από την περασμένη περίοδο), που υποδέχονται ΑΕΛ και Παναιτωλικό αντίστοιχα, ενώ εκτός έδρας θα αγωνιστούν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ με Πλατανιά και Λεβαδειακό.

Άτυχη στάθηκε η ΑΕΚ, καθώς στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της νέας περιόδου με τον Ολυμπιακό (5η αγωνιστική) κληρώθηκε γηπεδούχος και θα αναγκαστεί να υποδεχθεί τους «ερυθρόλευκους» στο άδειο ΟΑΚΑ, λόγω της ποινής των τριών αγωνιστικών που της έχει επιβληθεί.

Η «αυλαία» θα ανοίξει στις 19-20 Αυγούστου με τις αναμετρήσεις:

Ατρόμητος - Απόλλων Σμύρνης
Ξάνθη - Λαμία
Πλατανιάς - Παναθηναϊκός
ΑΕΚ - Παναιτωλικός (κεκλεισμένων των θυρών)
Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα
Ολυμπιακός - ΑΕΛ (κεκλεισμένων των θυρών)
Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ
Κέρκυρα - Πανιώνιος

            Τα παιχνίδια των τεσσάρων «μεγάλων» χωρίς κόσμο

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος λόγω των τιμωριών που «κουβαλούν» από την περασμένη σεζόν οι τέσσερις «μεγάλοι» του ποδοσφαίρου.

Θα δούμε πιο κάτω τα ματς που οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα δώσουν «κεκλεισμένων των θυρών»:

Μετά την «εξαφάνιση» της ποινής από το δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ για τα όσα έγιναν στο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον Πλατανιά, ο Ολυμπιακός έχει τιμωρηθεί με δύο αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.

Αυτό σημαίνει ότι θα υποδεχθεί χωρίς κόσμο στο Καραϊσκάκη, την ΑΕΛ (1η αγωνιστική) και τον Αστέρα Τρίπολης (4η αγωνιστική).

Όπως προαναφέραμε η ΑΕΚ στάθηκε άτυχη. Η Ένωση, που έχει τιμωρηθεί με τρεις αγωνιστικές αποκλεισμού της έδρας της για τα επεισόδια στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ, δεν θα έχει τη συμπαράσταση των φιλάθλων της στα ματς με Παναιτωλικό (1η αγωνιστική), ΑΕΛ (3η αγωνιστική) αλλά και στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (5η αγωνιστική).

Ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει τους υποστηρικτές του στην Λεωφόρο του μόνο στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής του φετινού πρωταθλήματος κόντρα στον Λεβαδειακό, ενώ η περίπτωση του ΠΑΟΚ χρήζει ιδιαίτερης προσοχής καθώς ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει τιμωρηθεί με επτά αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Οι πρώτες επτά εντός έδρας αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ την επόμενη σεζόν είναι απέναντι σε Κέρκυρα, Παναιτωλικό, ΠΑΣ Γιάννινα, Λαμία, Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητο και Παναθηναϊκό, ωστόσο στο ενδιάμεσο η ομάδα του Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς θα έχει δώσει τουλάχιστον έναν αγώνα Κυπέλλου εντός έδρας, συνεπώς θα υποδεχθεί με κόσμο τους «πράσινους» στην Τούμπα την 14η αγωνιστική.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις