Γ. Παπανδρέου: Ο κ. Πολυδωρας έχει προσωπικά την ευθύνη

Σκληρή κριτική με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά αστυνομικής βίας
Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2006 16:34
A- A A+

Για αυταρχική αντίληψη της Δεξιάς, η οποία επανεμφανίζεται συνεχώς όλο και περισσότερο, με νέα γεγονότα και με νέα ανησυχητικά φαινόμενα, έκανε λόγο σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου ασκώντας από το βήμα της Βουλής δριμεία κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τα τελευταία περιστατικά αστυνομικής βίας.

Μιλώντας στη συζήτηση της πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ για την ανασυγκρότηση περιοχών που αντιμετωπίζουν βιομηχανική κρίση, ο κ. Παπανδρέου τονισε ότι μόνο που έχει να αντιπαρατάξει η κυβέρνηση είναι οι αστυνομικές δυνάμεις. «Είδαμε πρόσφατα», πρόσθεσε, «να αναπτύσσονται απαράδεκτα φαινόμενα με κουκουλοφόρους και ξυλοδαρμούς συλληφθέντων, όπως προ ημερών στην Θεσσαλονίκη με τον Κύπριο φοιτητή, και το ξαναείδαμε δυστυχώς πάλι χθες στη Θεσσαλονίκη».

«Θέλω να σας ρωτήσω, αυτές οι ομάδες σύλληψης http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/11/30/1273409.htm τις οποίες φτιάχνετε, πάλι θα είναι χωρίς διακριτικά; Πάλι θα δέρνουν τον συλληφθέντα μετά τη σύλληψή του;», ρώτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά:

«Ο λαλίστατος υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο κ. Πολύδωρας, τι λέει τώρα γι αυτά τα φαινόμενα; Ακούστε τι είπε. Μιλά για κάποια, λέει, “περίεργα φαινόμενα τα οποία γίνονται στη Θεσσαλονίκη”. Σα να είναι κάποιο άλλο κράτος, σαν να μην είναι ο ίδιος υπουργός Δημόσιας Τάξης, σα να θέλει να είναι αυτός αντιπολίτευση. Απέναντι σε ποιον; Στον εαυτό του; Μα αυτός είναι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. Ο κ. Βουλγαράκης ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης».

«Εσείς έχετε υποθάλψει αυτή την αντίληψη του παρακράτους. Δικό σας είναι το παρακράτος, συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας. Εσείς έχετε ευθύνη και ο κ. Πολύδωρας προσωπικά έχει ευθύνη», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή