Συνέντευξη Μάτις σε… σχολική εφημερίδα μετά τη διαρροή του τηλεφώνου του

Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017 08:29
REUTERS/FRANCOIS LENOIR
A- A A+

Συνέντευξη με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις κατόρθωσε να εξασφαλίσει εντελώς απρόσμενα ένας μαθητής δευτέρας λυκείου, αφού του τηλεφώνησε στο προσωπικό τηλέφωνό του, το οποίο… διέρρευσε κατά λάθος, σε φωτογραφία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η φωτογραφία, η οποία είχε δημοσιευθεί από τη Washington Post τον Μάιο, εικόνιζε τον Αμερικανό πρόεδρο να περπατά μαζί με έναν σωματοφύλακά του που κρατούσε κάποια χαρτιά, στα οποία διακρινόταν με δυσκολία το τηλέφωνο του «Mad Dog», όπως είναι το παρατσούκλι του κ. Μάτις.

Πριν προλάβει η εφημερίδα να αποσύρει τη φωτογραφία, ο Τέντι Φίσερ, μαθητής του λυκείου Μέρσερ Άιλαντ, στην Πολιτεία Ουάσιγκτον, άρπαξε το δικό του τηλέφωνο και… τηλεφώνησε στον επικεφαλής του Πενταγώνου.

«Τηλεφώνησα για να δω αν ήταν πράγματι αυτός», είπε ο νεαρός στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό King 5. Ο υπουργός Άμυνας αρχικά δεν σήκωσε το τηλέφωνο, αλλά ο Τέντι δεν αποθαρρύνθηκε, στέλοντάς του γραπτό μήνυμα.

Προς μεγάλη του έκπληξη, ο κ. Μάτις τον κάλεσε ο ίδιος, για να του παραχωρήσει τελικά μια 45λεπτη συνέντευξη.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ανέφερε στην ιδιαίτερη αυτή συνέντευξη ότι οι ΗΠΑ είχε γνωρίσει χειρότερες περιόδους στο παρελθόν, ενώ σε ό,τι αφορά την τρομοκρατία, σχολίασε ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα έπρεπε να είχε υιοθετήσει μία πιο επιθετική στάση απέναντι στη Συρία.

Ο κ. Μάτις υπογράμμισε πάντως ότι «αυτό που πρέπει να διασφαλίζεις είναι η εξωτερική πολιτική σου να χαράσσεται από τους διπλωμάτες, όχι από τους στρατιωτικούς».

Γιατί όμως αποφάσισε να μιλήσει σε μια σχολική εφημερία; «Πάντα προσπαθούσα να βοηθώ τους μαθητές επειδή πιστεύω ότι το οφείλουμε στους νέους, να τους μεταδίδουμε όσα μάθαμε», εξήγησε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή