Επίδειξη πυγμής από τον Γιώργο Παπανδρέου

Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2006 16:29
A- A A+

«Το ΠΑΣΟΚ ξεκινά μια νικηφόρα πορεία προς τις εκλογές. Βασικός στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να σταματήσει τον κατήφορο στον οποίο έχει μπει η χώρα με την κυβέρνηση της δεξιάς, η οποία "ζει στο παρελθόν, καταναλώνει το παρόν και εκποιεί το μέλλον".

Στη μάχη προς τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα ρίξει τα καλύτερα στελέχη του και στη Βουλή θα εφαρμόσει σύστημα «μαν του μαν» απέναντι σε κάθε υπουργό», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, το οποίο συνεδριάζει για να εκλέξει νέο γραμματέα και νέο πολιτικό Συμβούλιο.

Ο κ. Παπανδρέου δεν παρέλειψε να στείλει σαφές μήνυμα προς όσα στελέχη ακολουθούν προσωπική στρατηγική και υπονομεύουν την ενότητα του κόμματος. Κάλεσε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να δώσουν τη μάχη για τη μεγάλη ανατροπή, να ξεφύγουν από τις όποιες αντιπαραθέσεις και να παλέψουν νικηφόρα όλοι μαζί. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν θα ανεχθεί την αντίληψη που κατακερματίζει το ΠΑΣΟΚ και δημιουργεί οικόπεδα και φέουδα για να εξυπηρετηθούν προσωπικές στρατηγικές.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος (για την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων) τονίζοντας ότι πρόκειται για απόφαση του συνεδρίου του κόμματος και πρόταση της κοινοβουλευτικής Ομάδας στη Βουλή, απαντώντας σε στελέχη που εκφράζουν διαφορετικές απόψεις.

Ο κ. Παπανδρέου προτείνοντας το Νίκο Αθανασάκη για γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου αναφέρθηκε στις ικανότητές του και τη μεγάλη πολιτική του πείρα και πρόσθεσε ότι ο νέος γραμματέας έχει τη δύναμη να οδηγήσει το κόμμα στην επόμενη περίοδο.

Ο κ. Παπανδρέου πρότεινε να εκλεγούν ως νέα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, η μέχρι σήμερα Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία παίρνει τη θέση του Νίκου Αθανασάκη και οι: Ευάγγελος Βενιζέλος, Φώφη Γεννηματά, Μαρία Δαμανάκη, Αννα Διαμαντοπούλου, Πέτρος Ευθυμίου, Πάρης Κουκουλόπουλος, Μαριλένα Κοππά, Πάνος Μπεγλίτης, Θόδωρος Πάγκαλος, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, Βάσω Παπανδρέου, Χρήστος Παπουτσής, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, Συλβάνα Ράπτη, Κώστας Σκανδαλίδης, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Θανάσης Τσούρας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Στην πρόταση του κ. Παπανδρέου δεν υπάρχουν πέντε μέλη του Π.Σ. από την παλαιά του σύνθεση, οι: Μιλένα Αποστολάκη, Νόρα Κατσέλη, Παναγιώτης Φασούλας, Αντζελα Γκερέκου και Βαγγέλης Παπαχρήστος.

Οι «ανεξάρτητες» υποψηφιότητες για το Πολιτικό Συμβούλιο: Τόνια Αντωνίου, Αντ. Μωροπούλου, Ν. Μπίστης, Στ. Τζουμάκας και Αντ. Κοτσακάς.

Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε, εξάλλου και τη δημιουργία «σφικτού» και «ευέλικτου» σχήματος στη Βουλή, το οποίο θα λειτουργεί υπό τον Γραμματέα της Κ.Ο. Δημήτρη Ρέππα, η σύνθεση του οποίου θα ανακοινωθεί την Κυριακή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή