Ως ύποπτοι κατέθεσαν υπομνήματα Παπαντωνίου - Κουράκου για ακίνητο στη Σύρο

Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2017 18:10
UPD:18:14
SOOC/Nikos Libertas
A- A A+

Με την ιδιότητα του υπόπτου για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, έδωσαν έγγραφες εξηγήσεις ο πρώην Υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, στην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Η κατηγορία αφορά τις δύο φορολογικές ενηµερότητες τις οποίες φέρεται να έλαβε το ζεύγος Παπαντωνίου παρανόµως από τη ∆ΟΥ Κηφισιάς, προκειμένου να πουλήσει πριν από έναν χρόνο το ακίνητο της Σύρου.

Το ζεύγος Παπαντωνίου ήρθε από το εξωτερικό για να εμφανιστεί την Εισαγγελέα και να παραδώσει τα πολυσέλιδα υπομνήματά του. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της προκαταρκτικής εξέτασης, οι φορολογικές ενηµερότητες δεν έπρεπε να δοθούν, αφού υπήρχαν µη ρυθµισµένες φορολογικές οφειλές του κ. Παπαντωνίου και της συζύγου του.

Ως ύποπτοι, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης έχουν κληθεί και οι αρμόδιοι υπάλληλοι της ΔΟΥ Κηφισιάς που χορήγησαν τις εν λόγω ενημερότητες.  

Η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς διερευνά τη νομιμότητα της πώλησης του ακινήτου της Σύρου και πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα να αποφανθεί για τις επόμενες κινήσεις της.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή