Σήμερα τα αποτελέσματα των εξετάσεων τεσσάρων Ελλήνων για το πολώνιο

Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2006 12:57
A- A A+

Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων των τεσσάρων Ελλήνων http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/12/04/1274481.htm για πιθανή μόλυνσή τους από το ραδιενεργό ισότοπο πολώνιο-210. Ήδη έχουν σταλεί δείγματα ούρων στην Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας για τη διενέργεια ειδικων εξετάσεων.

Και οι τέσσερις διέμειναν το πρώτο 15ήμερο του Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Μillenium του Λονδίνου, στο ίδιο δηλ. ξενοδοχείο με το Ρώσο πρώην πράκτορα Αλεξάντερ Λιτβινένκο, που πέθανε μετά τη δηλητηρίασή του με πολώνιο. Πρόκειται για άνδρες και γυναίκες που διαμένουν στην περιφέρεια.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υποβληθούν σε ανάλογες εξετάσεις και άλλοι 15 Έλληνες, οι οποίοι επίσης διέμεναν στο ίδιο ξενοδοχείο ή είχαν δειπνήσει στο επίμαχο εστιατόριο του Λονδίνου, που είχε επισκεφθεί και ο Λιτβινένκο. Ωστόσο ο καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι επιστήμονες αλλά και ο υφυπουργός Υγείας, Αθανάσιος Γιαννόπουλος, ο οποίος διευκρίνισε ότι οι εξετάσεις και η γενικότερη προσπάθεια εντοπισμού πολιτών που ενδεχομένως να έχουν εκτεθεί στο ραδιενεργό υλικό, γινονται για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα εξάλλου με τον Βρετανικό Οργανισμό Υγείας, στις 70 εξετάσεις που έγιναν στη Βρετανία σε άτομα που είχαν επισκεφθεί τόσο το ξενοδοχείο όσο και το εστιατόριο που είχε επισκεφθεί πρώην ρώσος πράκτορας, δεν βρέθηκαν ίχνη ραδιενεργούς ουσίας.

Πηγή ΝΕΤ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή