Ν.Δ.: Ο Κιμ αποκάλυψε το έγκλημα που μεθόδευε η κυβέρνηση

Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017 13:33
UPD:13:43
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
A- A A+

Για στοιχεία που «δίνουν νέες διαστάσεις στο έγκλημα που μεθόδευε η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου» κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της με αφορμή αποκαλύψεις του Γκλεν Κιμ, στενού συνεργάτη του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, αναφορικά με τα σχέδια για παράλληλο νόμισμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» ο Γκλεν Κιμ αποκάλυψε «το σχέδιο για το παράλληλο νόμισμα, που ετοίμαζε η κυβέρνηση και ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης το 2015» την περασμένη Δευτέρα σε ημερίδα της ιταλικής Βουλής, που διοργάνωνε το κόμμα του Μπέπε Γκρίλο.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα «η κυβέρνηση θα ξεκινούσε την εφαρμογή του από τους δημόσιους υπαλλήλους, εκδίδοντας κουπόνια για το 10% του μισθού τους, τα οποία θα χρησίμευαν αποκλειστικά για την εξόφληση πληρωμών στην εφορία, στο πρότυπο των κουπονιών σίτισης». Το σύστημα, αν πετύχαινε, θα επεκτεινόταν για πληρωμές και σε άλλους τομείς και - όπως ανέφερε ο Γκλεν Κιμ - «αν υπήρχε περισσότερος χρόνος, θα μπορούσε να είχε εφαρμοστεί».

Το παραπάνω δημοσίευμα προκάλεσε την αντίδραση της Ν.Δ. η οποία σε ανακοίνωσή της σχολιάζει: «Δύο χρόνια μετά το αχρείαστο δημοψήφισμα, ο κ. Γκλεν Κιμ – σύμβουλος τότε του κ. Βαρουφάκη και σήμερα του κ. Τσακαλώτου – αποκαλύπτει νέα στοιχεία για τα σχέδια κυκλοφορίας “κουπονιών”, αντί του ευρώ. Δίνει έτσι νέες διαστάσεις στο έγκλημα που μεθόδευε η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου»

 Η Ν.Δ. κάνει λόγο για δικαίωση της θέσης της «ότι είναι απόλυτα επιβεβλημένη η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την πλήρη διερεύνηση του εγκλήματος, που στοίχισε πολλά δισεκατομμύρια πρόσθετης λιτότητας για τους πολίτες».

«Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα αυτό θα γίνει, όσο και αν δεν τη θέλουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Οι Έλληνες απαιτούν να μάθουν την αλήθεια. Και θα τη μάθουν» καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή