Κυπριακό: Έντονες διεργασίες στην Ελβετία εν όψει άφιξης Γκουτέρες

Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017 13:25
UPD:13:33
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
A- A A+

Έντονες διεργασίες είναι σε εξέλιξη στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας εν όψει της άφιξης την Πέμπτη στη διάσκεψη για το Κυπριακό του γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Οι προγραμματισμένες πρωινές συνεδριάσεις των δύο τραπεζιών αναβλήθηκαν -κατόπιν αιτήματος της ελληνοκυπριακής πλευράς στο οποίο συμφώνησε και η τουρκοκυπριακή- και μετατέθηκαν για το απόγευμα.

Στο τραπέζι 2 θα γίνει συζήτηση για τις εσωτερικές πτυχές στις 19.00 ώρα Ελλάδας και στο τραπέζι 1 θα ξεκινήσουν στις 20:30 εκ νέου συνομιλίες για τις εγγυήσεις και την ασφάλεια.

EURONEWS

Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Βρετανό υφυπουργό Εξωτερικών επί ευρωπαϊκών θεμάτων, σερ Άλαν Ντάνκαν, ο οποίος επέστρεψε στο Κραν Μοντανά για να λάβει τη θέση του ως επικεφαλής της βρετανικής αντιπροσωπείας στη Διάσκεψη.

Εν τω μεταξύ, τηλεφωνική επικοινωνία με την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο του Πρωθυπουργού, συμφώνησαν στη σταθερή στήριξη των συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, καθώς και στη σημασία επίτευξης ουσιαστικής προόδου στην υφιστάμενη φάση τους.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή