Σύγκληση του Σ.Α. του ΟΗΕ για τη Β. Κορέα ζητούν οι ΗΠΑ

Τρίτη, 04 Ιουλίου 2017 23:35
UPD:23:37
EPA/PETER FOLEY
A- A A+

Τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ζήτησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, μετά από την τελευταία εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, μέλος της αμερικανικής αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ.

Κατά τον ίδιο αξιωματούχο η κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του 15μελούς Σ.Α. για τη Βόρεια Κορέα είναι πιθανό να προγραμματιστεί για την Τετάρτη.

Το πρωί της Τρίτης, η Πιονγιάνγκ εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο, ο οποίος κατέληξε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα.

Την εκτόξευση παρακολούθησε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ ουν.  

Σε έκτακτο δελτίο ειδήσεων η παρουσιάστρια του κεντρικού τηλεοπτικού σταθμού της χώρας είπε ότι ο πύραυλος έφτασε σε ύψος 2.802 χιλιομέτρων και διήνυσε απόσταση 933 χιλιομέτρων.

Η Βόρεια Κορέα είναι «μια ισχυρή πυρηνική δύναμη» η οποία διαθέτει «πολύ ισχυρούς βαλλιστικούς, διηπειρωτικούς πυραύλους που μπορούν να πλήξουν οποιοδήποτε μέρος του κόσμου», ανέφερε η παρουσιάστρια και πρόσθεσε: «Η επιτυχημένη εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου (…) αποτελεί μεγάλη πρόοδο στην ιστορία της δημοκρατίας μας», πρόσθεσε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή