Συνάντηση Πετραλιά με το δήμαρχο του Νάσβιλ

Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2006 14:59
A- A A+

Με τον δήμαρχο της πόλης του Νάσβιλ της πολιτείας του Τενεσί, Μπιλ Πάρσελ, συναντήθηκε σήμερα στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, η υπουργός Φάνη Πάλλη-Πετραλια. Ο κ. Πάρσελ συνοδευόταν από τον πρέσβη της Αμερικής στην Ελλάδα, Τσάρλ Ρις, τον πρόεδρο του Synaxis group, Τζόρτζ ¶ντερσον, και τον πρόεδρο για θέματα τουρισμού του Νάσβιλ, Κρίστοφερ Σπυρίδων.

Όπως είπε η υπουργός, κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε να γίνουν κάποιες κοινές ενέργειες μεταξύ των δύο πλευρών, ώστε και οι Έλληνες να επισκεφτούν το Νάσβιλ, αλλά και κάτοικοι της αμερικανικής πόλης να έλθουν στην Ελλάδα.

Όπως είπε η κ. Πετραλιά, η πόλη του Νάσβιλ είναι πόλος έλξης για τους Αμερικανούς, έχει 10 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο, ενώ υπάρχει εκεί και μια απομίμηση του Παρθενώνα. «Η συνάντηση μας», πρόσθεσε η κ. Πετραλιά, «είχε ως σκοπό να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και στο Νάσβιλ» το οποίο –όπως σημείωσε- αποκαλείται η Αθήνα της Αμερικής.

«Από την ίδρυση της πόλης μας εδώ και περισσότερο από 200 χρόνια, είχαμε ιδιαίτερη εκτίμηση για την Αθήνα, για την ιστορία της και την αρχιτεκτονική των κλασσικών χρόνων. Όλα αυτά μας τα ενέπνευσε η Αθήνα και από την ίδρυσή μας θεωρούσαμε το Νάσβιλ σαν την Αθήνα του νότου των ΗΠΑ. Γι΄αυτό και κατασκευάσαμε έναν παρόμοιο Παρθενώνα και ενδιαφερόμαστε για οτιδήποτε ελληνικό. Μέσα από αυτή τη συνάντηση επιθυμούμε μια μεγαλύτερη συνεργασία και ακόμα περισσότερες ανταλλαγές τουριστών μεταξύ Αθήνας και Νάσβιλ και γενικότερα μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ», δηλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος του Νάσβιλ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή