Εύσημα Αλ. Τσίπρα στις δυνάμεις πυρόσβεσης

«Είμαστε στο καλύτερο δυνατό επίπεδο αποτελεσματικότητας»
Τρίτη, 04 Ιουλίου 2017 11:05
UPD:13:47
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤ

«Είμαστε ευγνώμονες για ό,τι κάνετε» είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στην αεροπορική βάση πυρόσβεσης της Ελευσίνας για να καταλήξει: «Φωτιές θα έχουμε, το ζήτημα είναι να προλαβαίνουμε να τις σβήνουμε πριν επεκταθούν και επιφέρουν καταστροφικά αποτελέσματα».

A- A A+

Τη στήριξή του στις δυνάμεις πυρόσβεσης, που δίνουν «ασύμμετρη μάχη με τον φυσικό παράγοντα με ηρωισμό και ανιδιοτέλεια» εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στην αεροπορική βάση πυρόσβεσης της Ελευσίνας.

Ο κ. Τσίπρας εξήρε την προσφορά των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας, της Πυροσβεστικής και του Στρατού Ξηράς που συμμετέχουν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και επιτελούν όπως είπε, «ένα έργο αυταπάρνησης και ηρωισμού για το κοινό καλό».

ΕΡΤ1

Χαρακτήρισε επίσης «ανεκτίμητη» την κοινωνική προσφορά τους, ενώ αναγνώρισε ότι «η λιτότητα των προηγούμενων χρόνων μείωσε τις αναγκαίες δαπάνες που η Πολιτεία προβλέπει στον προϋπολογισμό της για τη βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής» τους.

Σημείωσε πάντως ότι έγιναν ουσιαστικά βήματα ώστε και «με αυτές τις περιορισμένες δαπάνες να είμαστε στο καλύτερο δυνατό επίπεδο αποτελεσματικότητας» και τα πτητικά μέσα να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Επανέλαβε στη συνέχεια ότι «η μεγαλύτερη έγνοια μας είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, οι άνδρες και οι γυναίκες, πάνω από 500 στην πολεμική αεροπορία, πάνω από 8.000 στην Πυροσβεστική και 100-150 στον στρατό ξηράς, που είναι τα πληρώματα των ελικοπτέρων». «Μιλάμε για πάνω από 9.000 άνδρες και γυναίκες που ρίχνονται στη μάχη απέναντι στο φυσικό στοιχείο, ρίχνονται στη μάχη για να προστατεύσουν τη φυσική περιουσία της πατρίδας μας, να προστατεύσουν την κοινωνία συνολικά, όχι μόνο τον φυσικό, αλλά και τον ανθρώπινο πλούτο» είπε για να προσθέσει: «Είμαστε ευγνώμονες για ό,τι κάνετε».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «φωτιές θα έχουμε» και πως «το ζήτημα είναι να προλαβαίνουμε να τις σβήνουμε πριν επεκταθούν και επιφέρουν καταστροφικά αποτελέσματα».

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στην αεροπορική βάση πυρόσβεσης o Πρωθυπουργός επισκέφθηκε υπόστεγο όπου εργάζονται οι τεχνικοί των Canadair, συνομίλησε μαζί τους για τις δυσκολίες του έργου που επιτελούν και τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις αντίξοες συνθήκες υπό τις οποίες καλούνται πολλές φορές να εργαστούν: «Δουλεύετε κυρίως κάτω από πίεση, δεν υπάρχει ωράριο, πρέπει όταν υπάρξει βλάβη να διορθωθεί... Έχετε μια αποστολή να επιτελέσετε και δεν είναι κάποιο επιπλέον κέρδος που σας παρακινεί, έχετε τον μέσο μισθό του ελληνικού δημοσίου και αυτό που κάνετε το κάνετε έχοντας στο μυαλό σας ότι προσφέρετε ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο» είπε απευθυνόμενος στους τεχνικούς.

«Γι' αυτό βρίσκομαι σήμερα εδώ εγώ και ο υπουργός, για να σας ευχαριστήσουμε και να σας εμψυχώσουμε να συνεχίσετε κι εσείς και οι ιπτάμενοι και να έχουμε μια αποτελεσματική περίοδο όσον αφορά στην πυρόσβεση. Θα είναι δύσκολη, οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες αλλά θα τα καταφέρουμε» τόνισε.

Εκ μέρους του προσωπικού, ένας τεχνικός χάρισε στον Πρωθυπουργό δώρο έναν πίνακα που απεικονίζει ένα CL-215. «Θα αρέσει πάρα πολύ στον γιο μου, του αρέσουν τα αεροπλάνα» είπε ο κ. Τσίπρας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή