ΠΑΣΟΚ - Συμπαγής ομάδα απέναντι στην κυβέρνηση το νέο Κοινοβουλευτικό Συμβολύλιο

Παπανδρέου: Κλειδί για την επιτυχία του νέου οργάνου, η δυναμική δράση απέναντι στην κυβέρνηση
Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2006 15:32
A- A A+

Κλειδί για την επιτυχία του νέου Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ είναι η δυναμική δράση απέναντι στην κυβέρνηση με ταυτόχρονη προάσπιση και προβολή των προγραμματικών θέσεων και αποφάσεων του Κινήματος, τόνισε ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου.

Μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το νέο όργανο αποτελεί μια συμπαγή ομάδα απέναντι στην κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι ο πολίτης πρέπει να αισθάνεται ότι είμαστε κοντά του.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε και για προσωπικές ευθύνες και όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου, αυτό σημαίνει ότι κάθε στέλεχος έχει προσωπική ευθύνη για τον τομέα του και τη δράση που αναλαμβάνει για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής. Ο πρόεδρος του Κινήματος ζήτησε επίσης από τα μέλη του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου να κινητοποιήσουν τους πολίτες και τα μέλη του Κινήματος σε όλη την περιφέρεια για τα θέματα που αναδείχθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση.

Εξάλλου, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα δώσει μεγάλο βάρος στον προϋπολογισμό, καθώς, όπως ανέφερε, αυτός ο προϋπολογισμός αναδεικνύει ορατά την υποχρηματοδότηση της παιδείας, της υγείας, την υπονόμευση της κοινωνικής ασφάλισης και την έλλειψη κάθε ευαισθησίας απέναντι στην οικογένεια.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για δήθεν φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία, όπως ανέφερε, εγκαθιδρύει σκληρή αναδιανομή εισοδήματος από τους πολλούς στους λίγους, είναι κοινωνικά άδικη και δεν οδηγεί σε ανάπτυξη.

Σε ερώτηση για τις θέσεις που εξέφρασε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος σχετικά με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ο Πέτρος Ευθυμίου απάντησε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου κατέθεσε πρόσφατα στη Βουλή και ενώπιον του ελληνικού λαού 15 προτάσεις για το σύνολο της παιδείας και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αντί να τοποθετηθεί επί των προτάσεων αυτών εκφώνησε μια έκθεση ιδεών, ενώ παρατήρησε ότι η συμβολή κάθε στελέχους στο σύνολο των θέσεων του ΠΑΣΟΚ για την παιδεία δεν μπορεί παρά να είναι θετική. Ειδικά για το άρθρο 16 είπε ότι δεν είναι η λυδία λίθος των προβλημάτων της ανώτατης εκπαίδευσης, δεν υποκαθιστά ούτε ακυρώνει τη συνολική πρόταση του ΠΑΣΟΚ και δεν θα είναι ένα εσωκομματικό πρόβλημα.

Κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα πρόσφατης δημοσκόπησης που αφορούσε στις αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ και το ότι τα δύο τρίτα των πολιτών εμφανίστηκαν αδιάφορα, ο κ. Ευθυμίου απάντησε ότι ο πολίτης έχει πάντα επιφυλάξεις σε θέματα εσωκομματικού ενδιαφέροντος. Σημείωσε πάντως ότι η πλειοψηφία των πολιτών στην ίδια δημοσκόπηση θεωρεί θετικές τις αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ.

Ερωτηθείς για το πως αισθάνεται ως "σκιώδης υπουργός" έναντι του κ. Θ. Ρουσόπουλου απάντησε ότι δεν υπάρχουν προσωπικά θέματα και πρόσθεσε ότι αυτό που κυριαρχεί είναι η έκφραση ιδεών και θέσεων αλλά και το πολιτικό ήθος. Και χαρακτήρισε τον κ. Ρουσόπουλο εκπρόσωπο μιας πολιτικής που τραυματίζει καίρια τα συμφέροντα της χώρας την οποία πηγαίνει πίσω.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή