Υπόθεση ΜΕΒΓΑΛ - Αποφυλακίζονται οι Π. Αδαμόπουλος και Π. Αναγνωστόπουλος

Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2006 15:37
A- A A+

Αποφυλακίζονται, με διάταξη του 14ου τακτικού ανακριτή, οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση εκβίασης της ΜΕΒΓΑΛ, Παναγιώτης Αδαμόπουλος, πρώην γενικός διευθυντής της Επιτροπής Ανταγωνισμού και Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος, εκτελωνιστής.

Ο ανακριτής, κάνοντας δεκτές τις αιτήσεις αποφυλάκισης που υπέβαλαν πριν λίγο καιρό οι δύο κατηγορούμενοι, επέβαλε χρηματική εγγύηση 50 χιλιάδων ευρώ στον καθένα, καθώς και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές το μηνά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, στο σκεπτικό της διάταξής του ο ανακριτής, για τον Παναγιώτη Αδαμόπουλο κρίνει ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, καθώς δεν έχει προβεί σε καμία προπαρασκευαστική ενέργεια, ώστε να διευκολύνει την φυγή του, δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, καθώς -όπως αναφέρει- μόνο εκ της θέσεως που κατείχε, θα μπορούσε να προβεί σε ανάλογες ενέργειες και τέλος ότι λόγω της δημοσιότητας που έχει λάβει η υπόθεση θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικός.

Ο Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος στην αίτηση αποφυλάκισης επικαλούνταν σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Ο 3ος κατηγορούμενος στην υπόθεση, Κώστας Κωνσταντινίδης, έμπορος σιτηρών, παραμένει προσωρινά κρατούμενος. Και οι τρεις είχαν κριθεί προφυλακιστέοι τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή