Παρών στην Σύνοδο της G20 ο πρόεδρος της Βραζιλίας

Τρίτη, 04 Ιουλίου 2017 06:55
UPD:09:47
REUTERS/UESLEI MARCELINO

Η τύχη του Τέμερ βρίσκεται πλέον στα χέρια των μελών της Βουλής, όπου πρέπει να υπάρξει πλειοψηφία δύο τρίτων προκειμένου ο πρόεδρος να παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

A- A A+

Παρών στη Σύνοδο της Ομάδας των Είκοσι (G20) στη Γερμανία θα είναι ο πρόεδρος της Βραζιλίας, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται αντιμέτωπος με μια νέα σοβαρή πολιτική κρίση και κατηγορείται για διαφθορά.

Η συμμετοχή «του προέδρου στη G20» της 7ης και 8ης Ιουλίου «επιβεβαιώθηκε», ανέφερε λακωνικά ένας εκπρόσωπος της προεδρίας. Ο Τέμερ θα αναχωρήσει από τη χώρα την Πέμπτη για να είναι παρών την Παρασκευή στην έναρξη της Συνόδου, διευκρίνισε ο ίδιος εκπρόσωπος.

EURONEWS

Η προεδρία της χώρας είχε ανακοινώσει την περασμένη Τετάρτη ότι «ο πρόεδρος αποφάσισε να μην μεταβεί στη G20», χωρίς να δώσει καμιά άλλη διευκρίνιση, λίγες ώρες αφότου επιβεβαιώθηκε επίσημα η έρευνα σε βάρος του για διαφθορά.

Η τύχη του Τέμερ βρίσκεται πλέον στα χέρια των μελών της Βουλής, όπου πρέπει να υπάρξει πλειοψηφία δύο τρίτων προκειμένου ο πρόεδρος να παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Ο Μισέλ Τέμερ όμως μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη πολλών στο βραζιλιάνικο κοινοβούλιο και η προσαγωγή του σε δίκη δεν μοιάζει πολύ πιθανή.

Ο πρόεδρος Τέμερ είχε πάρει μέρος πέρυσι στη Σύνοδο της G20 στην Κίνα, λίγες ημέρες αφότου καθαιρέθηκε από την προεδρία η Ντίλμα Ρουσέφ, η οποία κρίθηκε ένοχη για παραποίηση των στοιχείων για το δημόσιο έλλειμμα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή