Μάνη: Μαίνεται η φωτιά στο χωριό Κοκκάλα

Τρίτη, 04 Ιουλίου 2017 00:51
UPD:01:25
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Σε εξέλιξη βρισκόταν αργά το βράδυ της Δευτέρας η νέα φωτιά η οποία εκδηλώθηκε το βράδυ σε δασική έκταση στο χωριό Κοκκάλα του δήμου Ανατολικής Μάνης, στη Λακωνία.

Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα 15 ετόμων, ενώ ρίψεις από αέρος μέχρι τη δύση του ηλίου πραγματοποιούσαν δύο αεροσκάφη.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα, «το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται ανάμεσα στους οικισμούς Νυμφίο και Κοκκάλα, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία».

Επίσης, η κ. Τζανετέα ανέφερε υπάρχει σχέδιο για την εκκένωση των οικισμών σε περίπτωση που υπάρξει τέτοια ανάγκη, προσθέτοντας ότι «την τελευταία ώρα έχουν κοπάσει οι ισχυροί άνεμοι».

Σε ό,τι αφορά στις περιοχές Κότρωνα και Σκουτάρι, οι οποίες απέχουν τουλάχιστον 10 χιλιόμετρα από την Κοκκάλα, η αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «υπάρχουν μικρές αναζωπυρώσεις, οι οποίες αντιμετωπίζονται άμεσα».

Νωρίτερα, αναφερόμενος στη φωτιά στην περιοχή Κοκκάλα, ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «δεν πρόκειται για αναζωπύρωση, αλλά για νέο μέτωπο».

Σχετικά με τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε Κότρωνα και Σκουτάρι, ο δήμαρχος Ανατολικής σημείωσε ότι «έχουν καεί περίπου 15 σπίτια, ένας μεγάλος ελαιώνας, που η ετήσια παραγωγή του σε ελαιόλαδο φθάνει τους περίπου 300 τόνους, ενώ όλη η έκταση που έχει καεί φθάνει τα 35.000 στρέμματα».

Επίσης, είπε ότι έχουν καεί αρκετές κυψέλες με μελίσσια, καθώς και ζώα.

Σύμφωνα με δήλωση του βουλευτή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Αραχωβίτη, στο ΑΜΠΕ, «η συχνή επανάληψη του φαινομένου των πυρκαγιών στο μανιάτικο τοπίο δεν συνιστά πλέον σύμπτωση».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή