Aixam: Μια διαφορετική γαλλική πρόταση

Τρίτη, 04 Ιουλίου 2017 09:24
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Μικρά και πρακτικά αυτοκίνητα πόλης, με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα, που διεθνώς αποτελούν το αντίπαλο δέος στα smart fortwo με διαφορετική φιλοσοφία κατασκευής (κινητήρας - κίνηση μπροστά).

Αυτά είναι τα προϊόντα της Aixam-Mega, μιας μικρής γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας η οποία ιδρύθηκε το 1983 και εξειδικεύεται στην κατασκευή διθέσιων αυτοκινήτων πόλης με συμπαγείς διαστάσεις. Στην ελληνική αγορά, τα μοντέλα της Aixam διατέθηκαν για πρώτη φορά το 2004 μέσω της εταιρείας Χ. & Δ. Σαραντόπουλος Α.Ε. Για το τρέχον έτος η γκάμα ενισχύθηκε με τρεις νέες εκδόσεις -City Crossline, City Premium και City Coupe GTI- πλάι στη βασική έκδοση City Pack και στην ηλεκτρική e-City.

Ο κινητήρας όλων των Aixam προέρχεται από την ιαπωνική Kubota και είναι δικύλινδρος ντίζελ στα 479 κ.εκ. με απόδοση οκτώ ίππων στις 3.200 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 21 Nm στις 2.500 σ.α.λ. Η μέση κατανάλωση προσδιορίζεται στα τρία λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Το σημαντικότερο: δεν έχουν τεκμήριο και κυκλοφορούν με άδεια μοτοποδηλάτου, απαιτώντας ετήσια τέλη κυκλοφορίας μόλις 15 ευρώ και ασφάλιστρα της τάξεως των 180 ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή