Ινδικό Κασμίρ: 13 τραυματίες από έκρηξη χειροβομβίδας

Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2006 13:15
A- A A+

Αντιφρονούντες αντάρτες πέταξαν χειροβομβίδα κατά αστυνομικού οχήματος στο Ινδικό Κασμίρ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 13 ανθρώπων, σύμφωνα με την αστυνομία, στη δεύτερη επίθεση μέσα σε δύο ημέρες, που σημειώνεται στην περιοχή.

Τρεις αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί μεταξύ των άλλων οι οποίοι τραυματίστηκαν κοντά σε στάση λεωφορείου στη Σριναγκάρ, την καλοκαιρινή πρωτεύουσα του Κασμίρ.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας είπε ότι στόχος της επίθεσης ήταν το περιπολικό, ωστόσο η βόμβα εξερράγη στον δρόμο, προκαλώντας πανικό στους ανθρώπους που έτρεξαν στα κοντινά καταστήματα για να σωθούν.

Χθες, τουλάχιστον 10 πολίτες τραυματίστηκαν όταν ένοπλοι αυτονομιστές πέταξαν βόμβα σε αστυνομική περίπολο στην πόλη Μπαραμούλα, βορείως της Σριναγκάρ, η οποία όμως δεν βρήκε τον στόχο της. Ενας από τους τραυματίες υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του.

Αξιωματούχοι λένε ότι η βία έχει μειωθεί στην περιοχή, από την έναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων Ινδίας-Πακιστάν το 2004. Ωστόσο, άνθρωποι σκοτώνονται σχεδόν κάθε ημέρα από επιθέσεις αυτονομιστών που μάχονται στην περιοχή.

Από το 1989, περισσότεροι από 45.000 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο σε συγκρούσεις στο Τζαμού και το Κασμίρ. Οι αυτονομιστές υποστηρίζουν ότι ο αριθμός των νεκρών είναι διπλάσιος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή