Κανένα θέμα Μιχαλολιάκου λέει η κυβέρνηση

Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2006 15:17
UPD:15:33
A- A A+

Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με την άσκηση των καθηκόντων του υφυπουργού Αμύνης Βασίλη Μιχαλολιάκου», τόνισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το θέμα που έφεραν στη Βουλή με ερώτησή τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Μ. Καρχιμάκης, Χ. Αηδόνης, και Μ. Μπόλαρης, ζητούν εξηγήσεις από τον Πρωθυπουργό για «τα ηθικά, δεοντολογικά και πολιτικά ζητήματα» που προκύπτουν από τις αποκαλύψεις του «Βήματος της Κυριακής», σύμφωνα με τις οποίες η βομβιστική επίθεση σε βάρος του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας ήταν έργο ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος και όχι τρομοκρατικής οργάνωσης. Η εφημερίδα επικαλείται τα αποτελέσματα απόρρητης έκθεσης των επιστημονικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ερωτούν τον κ. Καραμανλή με ποιον τρόπο «βαπτίστηκε τρομοκρατική ενέργεια ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

Επιπρόσθετα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν στη Βουλή έγγραφο της Ανώτατης Υγειονομικής Επιτροπής του Γενικού Επιτελείου Στρατού, η οποία εκδόθηκε το 2003 έπειτα από αίτηση του κ. Μιχαλολιάκου, προκειμένου να «υπαχθεί στις ευεργετικές διατάξεις για συνταξιοδοτικούς λόγους. Σύμφωνα με γνωμάτευση της Επιτροπής, ο υφυπουργός πάσχει από «ψυχική αγχώδη συνδρομή» μετά την «έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 21/1/2001 από τρομοκρατική πράξη», κάτι που όπως επισημαίνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ενδεχομένως καθιστά προβληματική την άσκηση των καθηκόντων του ως υφυπουργός Αμυνας.

Ο κ. Ρουσόπουλος παρατήρησε ότι το ύφος της ερώτησης των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έχει ξεπεράσει το όριο της κοινοβουλευτικής ευπρέπειας.

Για την ουσία της υπόθεσης ανέφερε ότι είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο κ. Μιχαλολιάκος είχε πέσει θύμα επίθεσης, σημειώνοντας ότι το Πρωτοδικείο Πειραιώς είχε αποφανθεί πως η επίθεση σε βάρος του οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια αγνώστων δραστών.

Ο κ. Μιχαλολιάκος είχε τη δυνατότητα να υπαχθεί στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου αλλά δεν έκανε ποτέ χρήση των ευεργετημάτων, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ επεσήμανε ότι και ο τότε υπουργός Δημοσίας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είχε μιλήσει για άνανδρη και τρομοκρατική επίθεση.

Σε ανακοίνωσή του με αφορμή σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σημειώνει ότι ο στόχος (πολιτικό πρόσωπο), ο τρόπος και τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν, στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του νυν υφυπουργού Αμυνας, παρ' όλο που δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης, είναι ενδείξεις -αν όχι αποδείξεις- ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή